logo

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020
 
Σύνδεση  \/  Εγγραφή  \/ 

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας

Δεν έχετε Λογαριασμό ακόμη;

Παρακαλώ, εισάγετε έγκυρο Όνομα Χρήστη. Χωρίς κενά, τουλάχιστον 2 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει μόνο γράμματα και αριθμούς.
Παρακαλώ, εισάγετε έγκυρο Κωδικός πρόσβασης. Χωρίς κενά, τουλάχιστον 4 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει μόνο γράμματα και αριθμούς.
Οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι ίδιοι.
Παρακαλώ εισάγετε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι ίδιοι. ?>
Τα Πεδία που επισημαίνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

exnethellas horizontal mar 16
andras_gynaika_paidi

Ο Άνδρας, η Γυναίκα & το Παιδί

Αθλητισμός Αισθητική, Ομορφιά Εκπαίδευση, Σχολές, Εργασία Ενδιαφέροντα, Χόμπυ Κοσμήματα, Αξεσουάρ Μόδα, Ένδυση, Αξεσουάρ Οργάνωση Γάμου & Βάφτισης Παιδικά, Υπηρεσίες Εξοπλησμός, Είδη επιβίωσης

industry-icon

Η Επιχείρηση & Ο Εργαζόμενος

Είδη προστασίας Εξοπλισμός, Διαμόρφωση Αγροτικά Μηχανήματα Εξοπλισμός Διαφήμιση Προβολή Βιομηχανία, Εμπόριο, Υπηρεσίες Ειδήσεις, ΜΜΕ Τεχνολογία, Internet
ygeia_iatreia

H Υγεία, Ιατροί

Ιατρεία, Ιατροί Θεραπευτήρια Κλινικές Ιατρικά Μηχανήματα, Εξοπλισμός Διατροφικά, Θεραπευτικά Βοηθητικό Προσωπικό
katoikia_diakosmish

Η Κατοικία & ο Κήπος

Ακίνητα – Οικοδομικά Ηλεκτρικά & Ηλεκτρονικά Κατοικία – Διακόσμηση Κατοικίας Κατοικίδια, Αξεσουάρ, Ιατρεία
Έχουμε 3037 επισκέπτες συνδεδεμένους

myorthodontist banner business time

kosmovitrina banner business new

metakomisis banner business new

sofioglou banner business time

Στείλτε μας τα στοιχεία σας
English Arabic Bulgarian Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch Finnish French German Greek Hindi Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish Hebrew Serbian Slovak Slovenian Ukrainian Albanian Hungarian Turkish Persian

Home Ιατροί, Ιατρεία Ορθοπεδικοί Παναγόπουλος Περικλής - Ορθοπεδικός Χειρουργός


Παναγόπουλος Περικλής - Ορθοπεδικός Χειρουργός Προβεβλημένο

Διεύθυνση
Κωνσταντίνου Καραμανλή 129 - 131, Ελλάδα, 54249, 6946386181
Τηλέφωνο
2310 311850
E-mail
Ιστοσελίδα
Επισκέφτηκαν το URL
624
Επισκέψεις
1340
Προβεβλημένη
Ναι
Λογότυπο
Η επιχείρηση μας στον χάρτη
Αγαπημένο:
0

Προφίλ

Η Ορθοπαιδική Επιστήμη της τελευταίες δεκαετίες έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη. Η χρήση της τεχνολογίας, τόσο διαγνωστικά όσο και θεραπευτικά, έχει βοηθήσει τους Ορθοπαιδικούς να αντιμετωπίζουν με επιτυχία και τις κακώσεις και τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και να προσφέρουν στους ασθενείς θεραπεία και πολύ καλή ποιότητα ζωής.

Η πρώτη αναφορά του όρου «ορθοπαιδική» έγινε από το Γάλλο Καθηγητή Ιατρικής N. Andry το 1741, ο οποίος τον σχημάτισε από τις λέξεις «ορθός» και «παιδίον», γιατί την εποχή εκείνη κύριο αντικείμενό της ήταν η αντιμετώπιση των παραμορφώσεων του σκελετού στα παιδιά. Αργότερα η Ορθοπαιδική και οι Ορθοπαιδικοί διεύρυναν τα όρια της Επιστήμης τους για να φθάσουμε στις σημερινές δυνατότητές της.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μπορεί να έχει ένας ασθενής με ορθοπαιδικό πρόβλημα. Μόνο η επαφή του ασθενή με το γιατρό του και η φροντίδα του δεύτερου για το πρόβλημα του πρώτου μπορούν να οδηγήσουν στην αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών.

Βιογραφικό

dgfΓεννήθηκα στη Λάρισα τον Αύγουστο του 1973. Αποφοίτησα από το 5ο Γενικό Λύκειο Λάρισας και με Πανελλήνιες εξετάσεις εγγράφτηκα στο 1ο έτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ τον Σεπτέμβριο του 1991. Αποφοίτησα με βαθμό "Λίαν Καλώς" τον Ιούλιο του 1997 και κατόπιν υπηρέτησα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκοτούσας Φαρσάλων. Ακολούθως υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως οπλίτης ιατρός για 18 μήνες σε Λάρισα και Διδυμότειχο. Ασκήθηκα στη Γενική Χειρουργική για ένα χρόνο στο ΝΓΝΘ "Άγιος Δημήτριος" και ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στην Ορθοπαιδική στα Νοσοκομεία "Γ. Γεννηματάς" (για 2 χρόνια) και "Άγιος Παύλος" (για 3 χρόνια).

Από τον Ιούνιο του 2008 διατηρώ ιατρείο στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή 129-131 στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Είμαι θεραπευτής ιατρός του ΟΑΕΕ από τον Ιανουάριο του 2009 και έχω σύμβαση με ασφαστικά ταμεία (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΕΔΟΕΑΠ, Ταμεία Τραπεζών, ΟΓΑ).

Συνεργάζομαι με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο (εφημερεύων ορθοπαιδικός) και διατηρώ μεριδολόγιο σε ιδωτικές κλινικές.

Δημοσιεύσεις

1. T.A. Beslikas, P.K. Panagopoulos, I. Gigis, S. Nenopoulos, N.G. Papadimitriou, J.E. Christoforides. Chronic osteomyelitis of the pelvis in children and adolescents. Acta Ortop Belg, 2005;71:405-409.

2. Στ. Παπαστεργίου, Π. Μικάλεφ, Γ. Παππής, Ε. Ζιώγας, Π. Παναγόπουλος Κ. Παρίσης. Στατιστική ανάλυση μηνισκικών βλαβών. Ορθοπαιδική, 2006, Τόμος 19, Τεύχος 1: 41-46.

3. N.G. Papadimitriou, A. Papadimitriou, J.E. Christofrides, T.A. Beslikas, P.K. Panagopoulos. Late presenting developmental dysplasia of the hip treated with the modified Hoffmann-Daimler functional method. J Bone Joint Surg Am. 2007;89:125-1268.

Ενημέρωση Ασθενών

ponos-xeri-260x155
Οστεοαρθρίτιδα άκρας χειρός
Τα χέρια μας είναι σύνθετες κατασκευές που μας βοηθούν να επιτελούμε πολύπλοκες ασχολίες, που μας ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, όπως οι πάσης φύσεως χειρονακτικές εργασίες, οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες, το γράψιμο και δραστηριότητες που απαιτούν δύναμη ή ευαισθησία. Αναμφίβολα τα χέρια κατέχουν σημαντική θέση στην εξέλιξη και πρόοδο του ανθρωπίνου είδους. Γι’ αυτό παθήσεις που το προσβάλλουν, δημιουργούν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, σημαντική λειτουργική ανεπάρκεια.
Ανατομία
Το χέρι αποτελεί μια πολύπλοκη ανατομική κατασκευή από οστά, τένοντες, μύες, αγγεία, νεύρα και δέρμα.
Τα 8 οστάρια του καρπού σχηματίζουν δύο σειρές. Η κεντρική σειρά (ή στοίχος) αρθρώνεται με τα οστά του αντιβραχίου, την κερκίδα και την ωλένη, ενώ η περιφερική σειρά αρθρώνεται με τα 5 μετακάρπια οστά. Ιδιαίτερη σημασία έχει η άρθρωση του 1ου μετακαρπίου με ένα οστάριο που ονομάζεται μείζον πολύγωνο. Η άρθρωση αυτή (τραπεζιομετακάρπια ή πρώτη καρπομετακάρπια άρθρωση) είναι αυτή που προσβάλλεται συχνότερα από την οστεοαρθρίτιδα. Τα μετακάρπια αρθρώνονται με την πρώτη φάλαγγα κάθε δακτύλου. Κάθε δάκτυλο έχει τρεις φάλαγγες, εκτός από τον αντίχειρα, που έχει δύο. Οι φάλαγγες αρθρώνονται και αυτές μεταξύ τους σχηματίζοντας τις μεσοφαλαγγικές αρθρώσεις.
Σε αυτό το πολύπλοκο σύστημα οστών και οσταρίων, που συνδέονται μεταξύ τους με ισχυρούς συνδέσμους, επικάθεται ένα σύστημα τενόντων, που διακρίνονται σε καμπτήρες (συντελούν στο κλείσιμο των δακτύλων) και σε εκτείνοντες (συμμετέχουν στο άνοιγμα των δακτύλων). Οι τένοντες αυτοί προέρχονται από μύες τις περιοχής του αντιβραχίου και υποστηρίζονται από ένα σύνολο συνδέσμων, που επιτρέπουν την αρμονική λειτουργία του χεριού.
Στην περιοχή του χεριού υπάρχουν και βραχείς μύες, που βοηθούν σε κινήσεις, όπως η απαγωγή (απομάκρυνση από τη μέση γραμμή) και την προσαγωγή (συμπλησίαση προς τη μέση γραμμή) των δακτύλων, όπως και η κίνηση του αντίχειρα. Η τελευταία αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του χεριού. Η δυνατότητα του αντίχειρα για αντίθεση (μπορεί να βρεθεί απέναντι σε κάθε δάκτυλο) μας διαχωρίζει από τα υπόλοιπα πρωτεύοντα (πίθηκοι). Γι’ αυτό και σοβαρή βλάβη του αντίχειρα (ακρωτηριασμός) καταλείπει μεγάλη αναπηρία και κάνει το χέρι εντελώς ακατάλληλο για σύλληψη.
Η αιμάτωση του χεριού γίνεται από δύο δίκτυα αρτηριών, που σχηματίζουν τόξα, ενώ η νεύρωση ξεκινά από ρίζες της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και έτσι εξηγείται η συμπτωματολογία από το χέρι σε ασθενείς με προβλήματα στον αυχένα.
Τέλος, το δέρμα του χεριού, άτριχο στην πλευρά της παλάμης, έχει πλούσια νεύρωση και αιμάτωση και συμπληρώνει λειτουργικά αυτό το «θαύμα» της φύσης, το ανθρώπινο χέρι.
Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Ιατρείο

Το ιατρείο βρίσκεται επί της οδού Κων/νου Καραμανλή 129-131 (Κτίριο Εγνατία - 1ος όροφος).

Υπάρχει πρόσβαση με λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ ( Νο 2: Ν.Σιδ. Σταθμός -ΙΚΕΑ, Νο 31: Στ. Υπεραστικών Λεωφορείων - Βούλγαρη) - Στάση Βρυσάκι

ειρουργοσ παναγοπουλοσ περικλησ θεσσαλονικη ορθοπεδικοσ,
χειρουργοσ ορθοπαιδικοσ θεσσαλονικη παναγοπουλοσ περικλησ,
οστεοαρθριτιδα θεσσαλονικη,
οστεοαρθριτιδα ισχιου,
οστεοαρθριτιδα γονατοσ θεσσαλονικη παναγοπουλοσ περικλησ χειρουργοσ,
οστεοαρθριτιδα γονατοσ παναγοπουλοσ περικλησ,
πονοσ στο γονατο παναγοπουλοσ περικλησ,
γονατο ανατομια παναγοπουλοσ περικλησ,
μουδιασμα στο χερι παναγοπουλοσ περικλησ,
πονοσ στο χερι παναγοπουλοσ περικλησ,
καψιμο στο χερι παναγοπουλοσ περικλησ,
οστεοαρθριτιδα συμπτωματα παναγοπουλοσ περικλησ,
οστεοαρθριτιδα ισχιου παναγοπουλοσ περικλησ,
ισχιο παναγοπουλοσ περικλησ