logo

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
 
Σύνδεση  \/  Εγγραφή  \/ 

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας

Δεν έχετε Λογαριασμό ακόμη;

Παρακαλώ, εισάγετε έγκυρο Όνομα Χρήστη. Χωρίς κενά, τουλάχιστον 2 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει μόνο γράμματα και αριθμούς.
Παρακαλώ, εισάγετε έγκυρο Κωδικός πρόσβασης. Χωρίς κενά, τουλάχιστον 4 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει μόνο γράμματα και αριθμούς.
Οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι ίδιοι.
Παρακαλώ εισάγετε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι ίδιοι. ?>
Τα Πεδία που επισημαίνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

exnethellas horizontal mar 16
andras_gynaika_paidi

Ο Άνδρας, η Γυναίκα & το Παιδί

Αθλητισμός Αισθητική, Ομορφιά Εκπαίδευση, Σχολές, Εργασία Ενδιαφέροντα, Χόμπυ Κοσμήματα, Αξεσουάρ Μόδα, Ένδυση, Αξεσουάρ Οργάνωση Γάμου & Βάφτισης Παιδικά, Υπηρεσίες Εξοπλησμός, Είδη επιβίωσης

industry-icon

Η Επιχείρηση & Ο Εργαζόμενος

Είδη προστασίας Εξοπλισμός, Διαμόρφωση Αγροτικά Μηχανήματα Εξοπλισμός Διαφήμιση Προβολή Βιομηχανία, Εμπόριο, Υπηρεσίες Ειδήσεις, ΜΜΕ Τεχνολογία, Internet
ygeia_iatreia

H Υγεία, Ιατροί

Ιατρεία, Ιατροί Θεραπευτήρια Κλινικές Ιατρικά Μηχανήματα, Εξοπλισμός Διατροφικά, Θεραπευτικά Βοηθητικό Προσωπικό
katoikia_diakosmish

Η Κατοικία & ο Κήπος

Ακίνητα – Οικοδομικά Ηλεκτρικά & Ηλεκτρονικά Κατοικία – Διακόσμηση Κατοικίας Κατοικίδια, Αξεσουάρ, Ιατρεία
Έχουμε 7483 επισκέπτες συνδεδεμένους

myorthodontist banner business time

kosmovitrina banner business new

metakomisis banner business new

sofioglou banner business time

Στείλτε μας τα στοιχεία σας
English Arabic Bulgarian Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch Finnish French German Greek Hindi Italian Japanese Korean Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish Hebrew Serbian Slovak Slovenian Ukrainian Albanian Hungarian Turkish Persian

Home Κατάλογος Ιατροί, Ιατρεία Επαγγελματικός κατάλογος ιατρών της Ελλάδος


Επαγγελματικός κατάλογος ιατρών της Ελλάδος Προβεβλημένο

Διεύθυνση
Λαγκαδά 301, Ελλάδα, 56430
Τηλέφωνο
+30.2310660005
E-mail
Ιστοσελίδα
Επισκέφτηκαν το URL
1888
Επισκέψεις
1869
Προβεβλημένη
Ναι
Λογότυπο
Η επιχείρηση μας στον χάρτη
Αγαπημένο:
0

Υγεία

logo iatroi
Τριχόπτωση
Τριχόπτωση αποκαλείται η πτώση των μαλλιών του ανθρώπου από το τριχωτό τμήμα της κεφαλής.
Φυσιολογική και παθολογική τριχόπτωση
Υπάρχει η φυσιολογική τριχόπτωση κατά την οποία χάνονται καθημερινά κάποιες τρίχες, λόγω του γεγονότος ότι η τρίχα ανακυκλώνεται. Περί τις 100.000 με 150.000 τρίχες βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής. Φυσιολογικά πέφτουν καθημερινά 50-100 τρίχες καθώς η τρίχα έχει τρεις φάσεις ζωής: την αναγενή, την καταγενή και την τελογενή, κατά τις οποίες η τρίχα αντικαθίσταται και αναπτύσσεται ξανά. Υπάρχει όμως και η τριχόπτωση κατά την οποία πέφτουν περισσότερες από 100 τρίχες ημερησίως, από τις οποίες κάποιες δεν επανεμφανίζονται.

Σπυριά

Είναι μια οδυνηρή φλεγμονώδης διάγνωση του δέρματος, που αναπτύσσεται γύρω από ένα θυλάκιο τρίχας. Μπορεί να υπάρξει ένας ή να αναπτυχθούν μερικοί στην ίδια περιοχή ή σε διαφορετικές περιοχές. Είναι δυνατόν επίσης να εμφανιστούν διαδοχικά. Η διόγκωση δεν περιορίζεται υποχρεωτικά σε ένα θυλάκιο τρίχας.
Όσο περισσότερα θυλάκια περιλαμβάνονται στην φλεγμονή, τόσα ανοίγματα θα υπάρχουν όταν ο δοθιήνας είναι ώριμος και βγάζει υγρό. Η αιτία των δοθιιήνων είναι οι τοξικές ουσίες του αίματος εξαιτίας κακών συνηθειών διατροφής και ανθυγιεινού τρόπου ζωής γενικά (ιδιαίτερα η κατανάλωση, μεγάλων ποσοτήτων απομεταλλωμένων, αμυλούχων και ζαχαρούχων τροφών).
Η παρουσία τους είναι σίγουρο σημάδι ότι ο οργανισμός αυτού του συγκεκριμένου τόμου χρειάζεται πλήρη εσωτερικό καθαρισμό. Συνήθως εμφανίζονται όταν αυτός που πάσχει είναι εξαντλημένος ή περισσότερο εξασθενημένος από ότι συνήθως.

Στρες

Ο όρος άγχος (ή στρες) προέρχεται από το ρήμα άγχω, που στην αρχαία ελληνική γλώσσα σημαίνει σφίγγω ή πνίγω. Το άγχος είναι μια φυσιολογική σωματική και ψυχική αντίδραση σε μια απειλή η σε μια αίτηση για την αντιμετώπιση απαιτητικών καταστάσεων. Όταν νιώθεις στρες το σώμα σου είναι σε ένταση και ο εγκέφαλος σου πυροδοτείται από πολλαπλές σκέψεις.
Ο καθένας μας εκτίθεται καθημερινά σε στρες καταστάσεις. Το στρες μάλιστα μπορεί να είναι και θετικό - το λεγόμενο ευ στρες - όταν καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε σπάνια (ή μόνο μερικές φορές) και σε περιορισμένο βαθμό. Σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί σαν καταλύτης και μας ενεργοποιεί για να αντεπεξέλθουμε στις όποιες καταστάσεις. Όσο ποιο συχνό και έντονο είναι το στρες, τόσο πιο δύσκολο μας είναι να αντιμετωπίσουμε της καθημερινές μας υποχρεώσεις.

Διατροφη


IatroiΠροβλήματα συκωτιού

Τι είναι η νόσος
Η κίρρωση του ήπατος, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ένας χρόνιος ερεθισμός και μια μόλυνση του ήπατος. Δηλαδή ο όρος κίρρωση χρησιμοποιείται για να περιγράψει την σοβαρή και μη αναστρέψιμη βλάβη του ήπατος που έχει προκληθεί από την επίδραση σε αυτό ενός ή περισσότερων βλαπτικών παραγόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα (αλκοόλ, ηπατίτιδα κα)
Πού οφείλεται η νόσος – ΑίτιαΠαράγοντες που την πυροδοτούν
Τα συνήθη αίτια της κίρρωσης του ήπατος είναι:

Τοξοπλάσμωση
Η τοξοπλάσμωση είναι μια συστηματική ασθένεια που την προκαλεί το πρωτόζωο τοξόπλασμα, ιδιαίτερα το είδος Toxoplasma gondii, μεταδιδόμενο στον άνθρωπο από τα κατοικίδια.
Το παράσιτο Τοξόπλασμα
Το τοξόπλασμα είναι ένα ενδοκυττάριο Παράσιτο (παρασιτολογία) που αποικίζει σχεδόν όλους τους ιστούς, αλλά ιδιαίτερη προτίμηση δείχνει στο μυϊκό ιστό, στο εντερικό επιθήλιο και στο νευρικό ιστό. Το τοξόπλασμα είναι το μοναδικό πρωτόζωο στη φύση που μπορεί να προσβάλλει οποιοδήποτε εμπύρηνο κύτταρο. Μέσα στο κύτταρο, το πρωτόζωο συνήθως ζει στο κυτταρόπλασμα, ενώ σπάνια είναι δυνατόν να προσβάλλει και τον πυρήνα.

Τριγλυκερίδια
Με τον όρο τριγλυκερίδια εννοούνται οι εστέρες της γλυκερόλης (γλυκερίνης) με λιπαρά οξέα. Η γλυκερόλη είναι αλκοόλη που περιέχει τρεις υδροξυλομάδες (ΟΗ-). Κάθε υδροξυλομάδα σχηματίζει εστέρα με ένα μόριο λιπαρού οξέος, που σημαίνει ότι τα τρία γλυκερίδια, αποτελούν τριεστέρες της γλυκερόλης. Τα λιπαρά οξέα είναι γραμμικά αλειφατικά καρβοξυλικά οξέα που περιέχουν 12 έως 20 άτομα C. Διακρίνονται σε κορεσμένα και ακόρεστα, που περιέχουν έναν ή περισσότερους διπλούς δεσμούς, με cis γεωμετρία. Λιπαρά οξέα εντοπίζονται και στη φύση.

Ομορφιά


vegetable-heart-copyΑνορεξία

Είναι πολύ συνηθισμένο για τους νέους ανθρώπους και ειδικά τις νέες γυναίκες να ασχολούνται με το βάρος και το σχήμα του σώματός τους, στο πλαίσιο των κοινωνικών προτύπων ομορφιάς που επικρατούν.
Για μερικές όμως κοπέλες, η ανησυχία για το βάρος τους φτάνει σε σημείο να κατέχει κεντρική θέση στη ζωή τους και τότε υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί ανορεκτική συμπτωματολογία. Στις περιπτώσεις αυτές το άτομο επιθυμεί να είναι λεπτό και προσπαθεί να μην αυξηθεί το σωματικό του βάρος.
Τυπικές συμπεριφορές αποτελούν η παράλειψη γευμάτων, η αποφυγή συγκεκριμένων κατηγοριών τροφών κλπ. Η ανησυχία για το βάρος παραμένει ακόμη και όταν το άτομο έχει ελλιπές βάρος και βασίζεται στην πεποίθηση ότι αν σταματήσει τις έντονες προσπάθειες για έλεγχο του φαγητού θα καταλήξει υπέρβαρο.

Ιτιά

Η Ιτιά (Salix alba L.) ή Σκλιάρος, Ετιά, Ιτέα η λευκή είναι ένα φυλλοβόλο φυτό που το ύψος του φτάνει τα 25-28 μέτρα. Την συναντάμε κοντά σε ποτάμια, έλη, καταρράκτες και γεινικά υγρά μέρη. Ανήκει στην κατηγορία των Σαλικωδών (Salicaceae) και ανθίζει την άνοιξη και η καλύτερη εποχή να μαζέψουμε τα φύλλα της είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος.
Η ιτιά χρησιμοποιείται για διακοσμητικούς λόγους. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δέντρα και δεν φημίζεται μόνο για την ομορφιά της αλλά και για τις μοναδικές φαρμακευτικές της ιδιότητες.
Ιστορικά στοιχεία
Η ιτιά είναι ένα ελληνικό φυτό γνωστό από την αρχαιότητα. Ο Όμηρος την ονόμαζε "ωλεσίκαρπον" και έχει τονωτικές, αντιρρευματικές, παρασιτοκτόνους (αμοιβάδες) και αντιπυρετικές ιδιότητες.
Οι περισσότερες ιδιότητές της οφείλονται στπ σαλικιλικό οξύ που περιέχει, βασικό συστατικό της γνωστής ασπιρίνης. Το όνομα του προέρχεται από το λατινικό όνομα της Ιτιάς (Salix).

Θείο

Το Θείο είναι ένα κίτρινο εύθραυστο στοιχείο με χαρακτηριστική οσμή. Το συναντάμε σε μεγάλες ποσότητες σε θερμές πηγές και ηφαίστεια.
Το θείο είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή μιας και είναι δευτερεύων συστατικό για πολλές ενώσεις σημαντικές για τους ζωντανούς οργανισμούς, όπως τα οστά, τα λίπη και τα σωματικά υγρά. Το θείο είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Είναι γνωστό ότι η μυρωδία του διώχνει τα ερπετά και ήδη τα ομηρικά έπη το αναφέρουν σαν παρασιτοκτόνο.
Χρησιμότητα
Το θείο αποτελεί τμήμα των θειούχων αμινοξέων (κυστίνη, κυστεΐνη, μεθειονίνη) και δύο βιταμινών (θειαμίνη, βιοτίνη). Ακόμη αποτελεί συστατικό της κερατίνης, δηλαδή της σκληρής πρωτεϊνικής ουσίας του δέρματος, των τριχών και των νυχιών. Ακόμη είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του κολλαγόνου.


Σεξ & Ζωή


Κλιμακτήριος
Κλιμακτήριος είναι το χρονικό εκείνο διάστημα που η γυναίκα παρουσιάζει ορμονικές διαταραχές οι οποίες εκδηλώνονται ως διαταραχή του κύκλου της, διαρκεί συνήθως 1-2 χρόνια  (μπορεί να φτάσει και τα 5-6 χρόνια) και αποτελεί την περίοδο μετάβασης από την αναπαραγωγική ηλικία στην εμμηνόπαυση.
Κατά τη διάρκεια της κλιμακτηρίου, η πιθανότητα κύησης είναι μικρή αλλά υπαρκτή και γι’ αυτό δεν πρέπει να σταματά η αντισύλληψη. Τα οιστρογόνα συνεχίζουν να παράγονται αλλά η συγκέντρωσή τους φθίνει συνεχώς καταλήγοντας σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Κολπικές εκκρίσεις
Το κολπικό έκκριμα αναφέρεται σε εκκρίσεις από τον κόλπο. Το έκκριμα μπορεί να διαφέρει σε:
* Συνοχή (παχύρρευστο, κρεμώδες, λεπτόρρευστο)
* Χρώμα (καθαρό, θολό, άσπρο, κίτρινο, πράσινο)
* Οσμή (φυσιολογική, άοσμο, άσχημη οσμή)

Κολπικές μυκητιάσεις
Στα υγρά του κόλπου υπάρχουν μικρόβια που προστατεύουν τη γυναίκα από μολύνσεις (γαλακτοβάκιλος). Εκτός όμως από αυτό το μικρόβιο, υπάρχουν και άλλα σε πολύ μικρό ποσοστό. Υπάρχουν μύκητες, που το ποσοστό τους δεν ξεπερνά το 2%.
Σε ειδικές καταστάσεις (αντιβιοτικά, κολπικές πλύσεις κ.α.), που o γαλακτοβάκιλος καταστρέφεται, αναπτύσσονται μύκητες. Περισσότερες από 80% των γυναικών έχουν ταλαιπωρηθεί από μια μυκητίαση.
Η υπερανάπτυξη των μυκήτων, συνήθως Candida albicans, που υπάρχει στα κολπικά υγρά, δημιουργεί συμπτώματα.

Ναρκωτικά - Αλκοόλ


Ηπατίτιδα C
Η λέξη "ηπατίτις" σημαίνει φλεγμονή του ήπατος. Αυτή η φλεγμονή μπορεί να προκληθεί από χημικές ουσίες, φάρμακα, πίνοντας πολύ αλκοόλ ή από ιούς. Η Ηπατίτιδα C, ή "hep C", προκαλείται από τον ιό ηπατίτιδας C.
Είναι η ηπατίτιδα C ίδια με την ηπατίτιδα Α και Β;
Η ηπατίτιδα Α, ηπατίτιδα Β και C είναι διαφορετικοί ιοί οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στο ήπαρ (συκώτι). Κάθε ιός μεταφέρεται με διαφορετικό τρόπο. Μπορείτε να εμβολιασθείτε για την ηπατίτιδα Α και Β, αλλά δεν υπάρχει εμβόλιο για την πρόληψη της ηπατίτιδας C. Είναι δυνατόν να έχετε διαφορετικούς ιούς ηπατίτιδας ταυτοχρόνως.
Περίπου 1 στα 100 άτομα στην Αυστραλία και στον κόσμο έχουν ηπατίτιδα C και πολλά άτομα δεν γνωρίζουν ότι το έχουν. Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί καμια φορά παίρνει χρόνια για να εκδηλωθούν τα συμπτώματα.

Κάπνισμα
Αν και ο καθένας έχει τους δικούς του προσωπικούς λόγους για να κόψει το κάπνισμα, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το κάπνισμα σκοτώνει. Για την ακρίβεια σκοτώνει 20.000 Έλληνες κάθε χρόνο.
Πολύ περισσότερους δηλαδή απ' όσους το αλκοόλ, οι αυτοκτονίες, οι δολοφονίες, οι πυρκαγιές, τα ναρκωτικά και το AIDS όλα μαζί.
Κάπνισμα - Σχετιζόμενες ασθένειες
Ένας στους δυο καπνιστές θα πεθάνει από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Καρκίνος του παγκρέατος
Πρόκειται για μια ύπουλη, επιθετική και σχετικά σιωπηρή νόσο που σπάνια εμφανίζεται σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 45 χρόνων και προσβάλει άντρες και γυναίκες σε αναλογία 1,3:1. Η επίπτωση του καρκίνου του παγκρέατος αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.
Η διάγνωση του είναι δύσκολη στα αρχικά στάδια γεγονός που επηρεάζει τη θεραπευτική αντιμετώπιση και την πρόγνωση. Κατά τη στιγμή της διάγνωσης 52% των ασθενών έχουν απομακρυσμένη νόσο και 26% έχουν περιοχική διασπορά.
Η προέλευση της πλειοψηφίας των κακοήθων νεοπλασμάτων (95%) προέρχεται από την εξωκρινή μοίρα του οργάνου και διακρίνονται σε αδενοκαρκινώματα, κυσταδενοκαρκινώματα και λοβιακά.

σπανιεσ ασθενειεσ,
ιατρικη προληψη,
ψυχικη υγεια,
διατροφη και υγεια,
αγροτικοι ιατροι,
εφημερευοντεσ ιατροι,
πλαστικοσ χειρουργοσ θεσσαλονικη,
βοτανα για τριχοπτωση,
επικουρικοι ιατροι,
ειδικευομενοι ιατροι,
γιατροι εοπυυ αθηνα,
στρατιωτικοι ιατροι,
ιατροσ εργασιασ,
γιατροι χωρις συνορα,
προστατησ προληψη,
ασθενειεσ σκυλων,
ψυχικεσ ασθενειεσ,
νυχια ασθενειεσ,
βοτανα για χοληστερινη,
βοτανα για μαλλια,
ψυχολογοσ θεσσαλονικη,
υγεια και ομορφια,
βοτανα αδυνατισματοσ,
νευρολογοσ θεσσαλονικη,
φυματιωση συμπτωματα,
spanies astheneies,
iatriki prolipsi,
psixiki igeia,
diatrofh kai igeia,
agrotikoi iatroi,
igeia kai votana,
votana adinatismatos,
nevrologos thessaloniki,
fimatiosi simptomata

Εικόνες (1)