logo

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
 
Σύνδεση  \/  Εγγραφή  \/ 

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας

Δεν έχετε Λογαριασμό ακόμη;

Παρακαλώ, εισάγετε έγκυρο Όνομα Χρήστη. Χωρίς κενά, τουλάχιστον 2 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει μόνο γράμματα και αριθμούς.
Παρακαλώ, εισάγετε έγκυρο Κωδικός πρόσβασης. Χωρίς κενά, τουλάχιστον 4 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει μόνο γράμματα και αριθμούς.
Οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι ίδιοι.
Παρακαλώ εισάγετε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι ίδιοι. ?>
Τα Πεδία που επισημαίνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

exnethellas horizontal mar 16
andras_gynaika_paidi

Ο Άνδρας, η Γυναίκα & το Παιδί

Αθλητισμός Αισθητική, Ομορφιά Εκπαίδευση, Σχολές, Εργασία Ενδιαφέροντα, Χόμπυ Κοσμήματα, Αξεσουάρ Μόδα, Ένδυση, Αξεσουάρ Οργάνωση Γάμου & Βάφτισης Παιδικά, Υπηρεσίες Εξοπλησμός, Είδη επιβίωσης

industry-icon

Η Επιχείρηση & Ο Εργαζόμενος

Είδη προστασίας Εξοπλισμός, Διαμόρφωση Αγροτικά Μηχανήματα Εξοπλισμός Διαφήμιση Προβολή Βιομηχανία, Εμπόριο, Υπηρεσίες Ειδήσεις, ΜΜΕ Τεχνολογία, Internet
ygeia_iatreia

H Υγεία, Ιατροί

Ιατρεία, Ιατροί Θεραπευτήρια Κλινικές Ιατρικά Μηχανήματα, Εξοπλισμός Διατροφικά, Θεραπευτικά Βοηθητικό Προσωπικό
katoikia_diakosmish

Η Κατοικία & ο Κήπος

Ακίνητα – Οικοδομικά Ηλεκτρικά & Ηλεκτρονικά Κατοικία – Διακόσμηση Κατοικίας Κατοικίδια, Αξεσουάρ, Ιατρεία

myorthodontist banner business time

kosmovitrina banner business new

metakomisis banner business new

sofioglou banner business time

Στείλτε μας τα στοιχεία σας

Home Κατάλογος Ιστοσελίδων Δήμοι, Κοινότητες & Νομαρχίες, Περιφέρειες

Προβολή # 
# Σύνδεσμος Επισκέψεις
101   Link   Δήμος Ρίου
α δύο Ρία (Ρίον και Αντίρριον), οι κατά τον Ρωμαίο Λίβιο "σιαγόναι του Κορινθιακού Κόλπου", διαδραμάτισαν ιδιαίτερο ρόλο κατά τους νεώτερους χρόνους, όταν ο σουλτάνος Βογιατζήτ Β' μετέτρεψε το 1499 τις δύο ακτές σε "Κουτσούκ Τσανάκ Καλέ" ή "Μικρά Δαρδανέλλια", κατασκευάζοντας το Καστέλλι του Μορέως ή της Πάτρας (Ρίον) και το απέναντι Καστέλλι της Ρούμελης (Αντίρριον)
102
102   Link   Δήμος Πατρέων
Μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους και με νομοθετικά διατάγματα της Κυβερνήσεως εισήχθη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, κατά την οποία η Ελληνική Επικράτεια διαιρέθηκε σε δέκα νομούς, σαρανταεπτά επαρχίες και σε δήμους. Η Πόλη των Πατρών συγκροτήθηκε σε δήμο με το Β.Δ. της 8/20 Απριλίου 1835
83
103   Link   Δήμος Φαρρών
O Δήμος Φαρρών βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του βουνού Ερύμανθος. Πρόκειται για έναν από τους πιο ιστορικούς Δήμους του Νομού Αχαΐας. Σύμφωνα με την παράδοση, δημιουργήθηκε από τον Φάρητα, γιο του θεού Ερμή και της Φιλομάδειας.
106
104   Link   Δήμος Μόβρης
Το όνομα του Δήμου προέρχεται από το βουνό της Μόβρης που βρίσκεται ακριβώς απέναντί του και κυριολεκτικά αγκαλιάζει την περιοχή. Έμβλημά του, ακριβώς λόγω του αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής, είναι η θεά Δήμητρα.
105
105   Link   Δήμος Καλβρύτων
83
106   Link   Δήμος Αιγίου
Το Αίγιο είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Αχαΐας, και εκτείνεται σε μια περιοχή, όπου το βουνό και η θάλασσα βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία Ο σημερινός διευρυμένος Δήμος Αιγίου αποτελείται από την πόλη του Αιγίου και 13 Τοπικά Διαμερίσματα
93
107   Link   Δήμος Ακραιφνίας
Ο Δήμος Ακραιφνίας βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νομού Βοιωτίας και στα όρια των νομών Φθιώτιδας και Ευβοίας, όπου καταλήγει στην παραλία των Σκροπονερίων.
94
108   Link   Δήμος Αράχωβας
Η Αράχωβα ή Ράχωβα,όπως ήταν γνωστή ως τα χρόνια της Επανάστασης, είναι χτισμένη στις νότιες ράχες του Παρνασσού, όπως μαρτυρεί και το όνομά της, σε υψόμετρο 900-1000 μέτρα, αριθμεί 4158 κατοίκους (απογραφή 2001) και απέχει από την Αθήνα 160 χλμ.
122
109   Link   Δήμος Σχηματαρίου
Στον 21ο αιώνα ο Δήμος Σχηματαρίου, δημιουργεί τις απαραίτητες υποδομές, υπηρεσίες, αναπτύσσει τον πολιτισμό, βελτιώνει τον τουρισμό, σέβεται το περιβάλλον, για να γίνει πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής για τον αγρότη, για τον εργαζόμενο, για τον άνεργο, για τον επιχειρηματία, για τον επιστήμονα, για την νεολαία, για την γυναίκα, γίνεται με τις παρεμβάσεις της Δημοτικής αρχής.
123
110   Link   Κοινότητα Συρράκου

Το Συρράκο, είναι ιστορικό αρχοντοχώρι της Ηπείρου. Βρίσκεται 52 χλμ νοτιοανατολικά των Ιωαννίνων, στο όρος Περιστέρι, σε υψόμετρο 1200μ .Είναι χτισμένο στο χείλος απότομης χαράδρας και αποτελεί υπόδειγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής . Πλήθος φυσικών και τεχνητών μνημείων είναι διάσπαρτα σε όλη την έκτασή του.
105
111   Link   Δήμος Χαιρώνειας
Ο Δήμος Χαιρώνειας βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Βοιωτίας. Έδρα του Δήμου είναι η Χαιρώνεια που βρίσκεται σε απόσταση μίας μόλις ώρας από το λεκανοπέδιο της Αττικής, με εύκολη πρόσβαση τόσο από τον εθνικό οδικό άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όσο και από τον άξονα Αθήνας - Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού-Δελφών. Είναι όμορη της Λιβαδειάς -πρωτεύουσας της Βοιωτίας- σε απόσταση 13,5 χλμ. δυτικά.
253
112   Link   Δήμος Διστόμου
Στη διάρκεια της βυζαντινής περιόδου, επέρχεται και η αλλαγή ονομασίας από Άμβροσσος σε Δίστομο, κατά πάσα πιθανότητα εξ αιτίας ενός δίστομου (με δύο στόμια-εξόδους) πηγαδιού που ήταν σε κεντρικό σημείο του κυρίως Διστόμου.
96
113   Link   Δήμος Θήβας
Μυθικός οικιστής της Θήβας ήταν ο Κάδμος, γιος του βασιλιά της Φοινίκης Αγήνορος, που ήρθε στην Ελλάδα αναζητώντας την αδελφή του Ευρώπη. Ύστερα από περιπλανήσεις έφθασε στη Θήβα, όπου ίδρυσε την Καδμεία, σύμφωνα με το δελφικό χρησμό. Ο Κάδμος παντρεύτηκε την Αρμονία, κόρη του Άρεως και της Αφροδίτης, και στο γάμο του παραβρέθηκαν όλοι οι θεοί.
105
114   Link   Δήμος Ορχομενού Βοιωτίας
Ο Δήμος με συνολικό αριθμό 10.732 κατοίκους βρίσκεται, από πλευράς πληθυσμού, στην τρίτη θέση, μετά τους Δήμους Θηβαίων και Λεβαδέων και επίσης στην τρίτη θέση, από πλευράς έκτασης, μετά τους Δήμους Θηβαίων και Θίσβης. Έδρα έχει, όπως και παλαιότερα, τον Ορχομενό.
94
115   Link   Κοινότητα Περιβολίου
Η Κοινότητα Περιβολίου ανήκει στο Νομό Γρεβενών 45 χιλ. δυτικά της πόλης των Γρεβενών και σε υψόμετρο 1.280
μέτρα. Έχει έκταση 137.000 στρέμματα και συνορεύει με τα χωριά Αβδέλα, Δίστρατο, Λάϊστα, Λάβδας, Βoβούσα, Φλαμπουράρι, Μέτσοβο, Μηλιά, Κρανιά, Λαβανίτσα, Μοναχίτι, Σπήλαιο.
93
116   Link   Κοινότητα Φιλιππαίων
Στα δυτικά των Γρεβενών και σε απόσταση 34 χιλιομέτρων συναντά κανείς ένα από τα Κουπατσοχώρια, τους Φιλιππαίους. Ο οικισμός των Φιλιππαίων και ο οικισμός της Αετιάς αποτελούν την Κοινότητα Φιλιππαίων
173
117   Link   Δήμος Δεσκάτης
Η ακριβής χρονολογία ίδρυσης της Δεσκάτης δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί. Το βέβαιο είναι ότι η περιοχή ανήκε στην αρχαία Μονδαία και ότι κατά τον 12ο αιώνα υπήρχαν τρεις οικισμοί (Μέλοβο, Καρίτσα, Λουτρό). (Βλ. Κώστας Σπανός: Τοπωνύμια της Δεσκάτης, περιοδικό "ονόματα" 5/1988). Αργότερα υπήρχαν στην περιοχή 14 μικροί οικισμοί, οι οποίοι με το χρόνο, συγκεντρώθηκαν στη Δεσκάτη για λόγους ασφαλείας λόγω της γεωγραφικής της θέσης.
102
118   Link   Δήμος Χασίων Γρεβενών
Ο Δήμος Χασίων αποτελείται από τρία Δημοτικά Διαμερίσματα με συνολική επιφάνεια 162.000 στρέμματα περίπου εκ των οποίων 56.500 στρέμματα είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, 31.900 περίπου στρέμματα είναι βοσκότοποι και 67.800 στρέμματα είναι δάση, ενώ 4.600 στρέμματα αποτελούν εκτάσεις καλυπτόμενες από νερά (ποτάμια, λίμνες κ.λ.π.).
121
119   Link   Δήμος Κοσμά του Αιτωλού Γρεβενών
108
120   Link   Δήμος Προσοτσάνης
Ο Δήμος Προσοτσάνης, με έδρα την ομώνυμη ιστορική κωμόπολη και με δεκατρία ακόμη χωριά και οικισμούς, έχει να επιδείξει μια πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.
Η περιοχή βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της δραμινής πεδιάδας, με τα ευεργετικά νερά του Αγγίτη να ξεπηδούν από το ομώνυμο σπήλαιο και αγκαλιάζεται κυριολεκτικά από δύο σημαντικούς για τον Ελλαδικό και Βαλκανικό χώρο βιότοπους, το Φαλακρό και το Μενοίκιο.
66
121   Link   Δήμος Νευροκοπίου
Το λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου καταλαμβάνει συνολική έκταση 873.552 στρέμματα, είναι ο μεγαλύτερος από τους Καποδιστριακούς δήμους, όχι μόνο στο νομό Δράμας, αλλά και σε όλο τον ελλαδικό χώρο.
135
122   Link   Δήμος Δοξάτου Δράμας
Η περιοχή παρουσιάζει μια συνέχεια ζωής και πολιτισμού από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τους νεότερους. Ο εύφορος κάμπος και οι πήγες Βοϊράνης συντηρούσαν αυτούς τους πρώτους οικισμούς , οι όποιοι κατοικήθηκαν και στους ιστορικούς χρόνους.Ευρήματα αποκαλύπτουν την ύπαρξη ελληνιστικών οικισμών στο Δοξάτο, τον Άγιο Αθανάσιο, το Κεφαλάρι και την Αγορά. Στον κάμπο Κυργίων ανασκάφηκε , ακόμη, τμήμα αρχαίου νεκροταφείου όπου βρέθηκε μακεδονικός τάφος.
85
123   Link   Δήμος Παρανεστίου
O Δήμος Παρανεστίου είναι ο ανατολικότερος Δήμος του νομού Δράμας, με έκταση 789 τ.χλμ., και έχει έδρα το Παρανέστι. Πρόκειται για ορεινό Δήμο μεγάλης έκτασης - είναι ο δεύτερος σε έκταση Δήμος της χώρας μας - και αραιοκατοικημένο, που στο μεγαλύτερό του τμήμα διασχίζεται από τον ποταμό Νέστο.
203
124   Link   Δήμος Δράμας
Η Δράμα είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της ανατολικής Μακεδονίας.Μια πόλη που αναφέρεται στο πέρασμα των αιώνων, που υπέφερε πολλά στη διάρκεια του 20ου αι. και σήμερα έχει 38.000 κατοίκους.
87
125   Link   Δήμος Ελευσίνας
Η Ελευσίνα, μια πόλη με πληθυσμό 30.000 κατοίκων και σε απόσταση 20 χλμ από την Αθήνα, είναι γνωστή για την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη βιομηχανική της ιστο¬ρία.
84
126   Link   Δήμος Μάνδρας
Ο Δήμος Μάνδρας είναι ο πιο εκτεταμένος δήμος της Δυτικής Αττικής (206.000 στρέμματα) και ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση της χώρας μας. Βρίσκεται μεταξύ Ελευσίνας, Μεγάρων, Βιλίων, Ερυθρών και Οινόης με πρόσβαση από την παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θήβας.
113
127   Link   Δήμος Ερυθρών
Η πόλις των Ερυθρών ευρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και στα όρια των Νομών Αττικής και Βοιωτίας.
Κείται δε στους πρόποδες του ιστορικού όρους Κιθαιρών όπου ευρίσκετο το Σφραγίδιο άντρο (σπήλαιο που φέρει σφραγίδα) η σημερινή σπηλιά του Λουκίσθι, όπου στην αρχαιότητα ήταν και Μαντείο (Πλούταρχος). Εκει προσκύνησαν κατ' εντολήν του Μαντείου των Δελφών οι Ελληνες προ της μάχης των Πλαταιών για να κερδίσουν τους Πέρσες.
109
128   Link   Δήμος Άνω Λιοσίων Αττικής
Eίναι σαφές ότι το τοπωνύμιο των Άνω Λιοσίων παραπέμπει στο επώνυμο Λιόση, το οποίο φέρουν και σήμερα αρκετές οικογένειες των Άνω Λιοσίων. H τοποθεσία Λιόση, πιθανόν έλαβε το όνομά της από κάποιο ακίνητο της περιοχής που ανήκε σε κάποιον με το επώνυμο αυτό. Tο επώνυμο, πάντως, προέρχεται από το όνομα του ενός από τους δύο μεγάλους αρβανίτικους οίκους του δεσποτάτου της Hπείρου (12) και συγκεκριμένα του Πέτρου Λιώσα (ο άλλος οίκος ήταν των Σπάτα, εξού και το αντίστοιχο τοπωνύμιο)
114
129   Link   Δήμος Βιλίων Αττικής
Tα όρια του Δήμου περιλαμβάνουν τα Βίλια με τον μυθικό Κιθαιρώνα και την πλούσια βλάστηση του ελατοδάσους, και τις πανέμορφες παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά στο Πόρτο Γερμενό την Ψάθα και το Αλεποχώρι. Ή περιοχή του Δήμου ΒΙΛΙΩΝ συνορεύει βόρεια με τον Δήμο Ερυθρών και τις Κοινότητες Πλαταιών και Καπαρελίου. Σαν όριο λαμβάνεται κατά μήκος, όπως και στην αρχαιότητα, ο ύδροκρίτης του όρους Κιθαιρώνα.
85
130   Link   Δήμος Μεγαρέων
Η πόλη των Μεγάρων βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά της Αττικής, 41 χλμ. από την Αθήνα δεξιά του οδικού άξονα Αθηνών – Κορίνθου. Ο δήμος Μεγάρων απλώνεται σε έκταση 325 τετραγωνικών. χιλιομέτρων, περιλαμβάνει τους οικισμούς Πάχης, Κινέττας, και Αλεποχωρίου και με την απογραφή του 2001 ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 27.672 κατοίκους.
122
131   Link   Δήμος Ροδίων
Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και των ακτών της Μέσης Ανατολής όπως είναι η Κύπρος και η Αίγυπτος. Ως σημείο συνάντησης τριών πολιτισμών, η Ρόδος έχει γνωρίσει πολλούς πολιτισμούς
72
132   Link   Δήμος Κάσου
Η Κάσος βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του Ανατολικού Αιγαίου, ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάρπαθο. Έχει έκταση 64 τ.χ. και πληθυσμό 1088 κατοίκους.
113
133   Link   Κοινότητα Ολύμπου
117
134   Link   Δήμος Καλλιθέας Ρόδου
Οι πηγές της Καλλιθέας και η ιαματική τους δράση ήταν γνωστές ήδη από την περίοδο της Δωρικής Εξάπολης και τα χρόνια των Ιπποτών. Επισκέπτες συνέρρεαν από τις μικρασιατικές ακτές αλλά και από τα βάθη της Ανατολίας. Την τοποθεσία χρησιμοποίησαν οι Ιταλοί για να αποβιβαστούν στη Ρόδο το 1912 και να διεξάγουν τον αγώνα τους κατά της Τουρκοκρατίας στα Δωδεκάνησα.
96
135   Link   Δήμος Καρπάθου
Τα παλαιότερα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας στο νησί ανάγονται στο τέλος της Νεολιθικής Περιόδου (4.000-3.000 π.Χ). Οι πρώτοι κάτοικοι φαίνεται πως ήρθαν από τη Μικρασία και ήταν συγγενείς με τους Προελληνικούς λαούς που κατοικούσαν στην Κρήτη και τ' άλλα Ελληνικά νησιά (Κάρες κτλ.)
90
136   Link   Δήμος Πάτμου
H Πάτμος είναι το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων. Το τοπίο της χαρακτηρίζεται απο άγονους λόφους, οι οποίοι διαδέχονται μικρές πεδιάδες.
86
137   Link   Δήμος Νισύρου
Η Νίσυρος είναι ένα γλυπτό από λάβα νησί που δημιούργησε το μοναδικό ενεργό ηφαίστειο της Ελλάδας στο Ανατολικό Αιγαίο.
114
138   Link   Δήμος Αστυπάλαιας
Η Αστυπάλαια είναι η "γέφυρα" που ενώνει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα συνδυάζοντας στοιχεία και από τα δύο νησιώτικα συμπλέγματα. Έχει έκταση 97 τ.χλμ., ακτογραμμή 110 χλμ. και 1.113 κατοίκους. Απέχει από την Κω 23 και από τη Ρόδο 96 ναυτικά μίλια.
95
139   Link   Δήμος Λέρου
Η Λέρος είναι το ένατο σε έκταση νησί του Νομού Δωδεκανήσου (έκταση 53 τ. χλμ. και μήκος ακτών 71 χλμ.). Είναι βραχώδες νησί με μικρές πεδινές εκτάσεις ανάμεσα στα διάφορα υψώματα. Οι ακτές του νησιού παρουσιάζουν έντονο διαμελισμό και σχηματίζουν ασφαλείς κόλπους.Το νησί διαθέτει δύο λιμάνια, νοτιοδυτικά το Λακκί, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου, και βορειοανατολικά την Αγία Μαρίνα.
116
140   Link   Δήμος Χάλκης
Η Χάλκη βρίσκεται στα νότια της Τήλου και δυτικά της Ρόδου. Έχει έκταση 28 τ.χλμ., μήκος ακτών 34 χλμ. και απέχει από τον Πειραιά 302 ναυτικά μίλια.
89
141   Link   Δήμος Σύμης
Η Σύμη είναι το όγδοο σε μέγεθος νησί της Δωδεκανήσου με έκταση 58,1 τ. χλμ. και μήκος ακτών 85 χλμ. Είναι ορεινή και βραχώδης. Γύρω της υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες. Η μεγαλύτερη νησίδα είναι η Νύμος και ακολουθούν τα Σεσκλιά.
109
142   Link   Δήμος Καλύμνου
74
143   Link   Δήμος Νότιας Ρόδου
Στο σταυροδρόμι δύο ηπείρων, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, το νησί της Ρόδου συνδυάζει το κοσμοπολίτικο πρόσωπο της Ευρώπης με το μυστήριο της Ανατολής.
129
144   Link   Δήμος Ιαλυσού
Ο Δήμος Ιαλυσού βρίσκεται στο Βόρειο - Δυτικό τμήμα της Νήσου Ρόδου, σε απόσταση 8 χλμ από το Νομαρχιακό Μέγαρο. Εκτείνεται κατά μήκος του βασικού οδικού άξονα Ρόδου- Αεροδρομίου- Καμείρου.Στο βόρειο σύνορό του βρίσκεται ο Δήμος Ρόδου, στο Νότιο ο Δήμος Πεταλουδών, ανατολικά ο Δήμος Καλλιθέας και δυτικά η θάλασσα (Κόλπος των Τριαντών).
129
145   Link   Δήμος Κω
Η σημερινή Κως είναι ένα πανέμορφο νησί με όλες τις σύγχρονες υποδομές. Το διεθνές αεροδρόμιο, το λειτουργικό λιμάνι, η σύγχρονη μαρίνα, το σχεδιασμένο οδικό δίκτυο, οι σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις, το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον και η βαριά πολιτιστική κληρονομιά έχουν καταστήσει το νησί έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμού της Ελλάδας.
Το νησί της Κω αποτελεί Επαρχία του νομού Δωδ/σου
91
146   Link   Δήμος Αλεξανδρούπολης
Η σημερινή Κως είναι ένα πανέμορφο νησί με όλες τις σύγχρονες υποδομές. Το διεθνές αεροδρόμιο, το λειτουργικό λιμάνι, η σύγχρονη μαρίνα, το σχεδιασμένο οδικό δίκτυο, οι σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις, το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον και η βαριά πολιτιστική κληρονομιά έχουν καταστήσει το νησί έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμού της Ελλάδας.
Το νησί της Κω αποτελεί Επαρχία του νομού Δωδ/σου
98
147   Link   Δήμος Σουφλίου
Το Σουφλί αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Τούρκο περιηγητή Εβλιγιά Τσελεμπή στα 1667. Την περίοδο εκείνη ήταν ένα κεφαλοχώρι απαλλαγμένο από φόρους. Η τουρκική ονομασία Σοφουλού φανερώνει ότι πιθανότατα αποτελούσε κτήμα μοναστικού τάγματος που όντως μαρτυράται στην περιοχή.
94
148   Link   Δήμος Ορεστιάδας
Βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα του Ν.Έβρου και απέχει, 977 Km από την Αθήνα, 464 Km από την Θεσ/νικη και 115 km από την Αλεξ/πολη. Εχει 14.783 κατοίκους, 41 χωριά και 25 κοινότητες.H πόλη κατασκευάστηκε ολόκληρη μετά το 1923 με σκοπό να στεγάσει Eλληνες πρόσφυγες από την Aδριανούπολη και ιδιαίτερα το προάστειο Kαραγάτς ή Oρεστιάδα της δυτικής όχθης του Eβρου, που περιήλθε στην Tουρκία με τη συνθήκη της Λωζάννης.Για το λόγο αυτό αρχικά ονομάστηκε Nέο Kαραγάτς ή Nέα Oρεστιάδα. Eίναι χαρακτηριστικό δείγμα προσφυγικού οικισμού με απλό πολεοδομικό σχέδιο και μεγάλους κάθετους δρόμους και πλατείες.
85
149   Link   Δήμος Διδυμοτείχου
Η ιστορία του Διδυμοτείχου ξεκινά από τη Νεολιθική περίοδο, όταν ο λόφος της Αγίας Πέτρας στο νοτιοανατολικό άκρο της σημερινής πόλης και πιθανότατα και ο οχυρός λόφος του Καλέ στο δυτικό της άκρο κατοικούνταν, όπως αποδεικνύουν τα ενδιαφέροντα ευρήματα, τυχαία και ανασκαφικά, όπως η κεραμική και τα λίθινα, τυπικά της περιόδου εργαλεία.
92
150   Link   Δήμος Σαμοθράκης
Η Σαμοθράκη βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο και είναι γνωστή από την αρχαιότητα σαν «Ιερό Νησί» μια που εδώ τελούνταν τα Καβείρια Μυστήρια, μυστήρια εφάμιλλα των Ελευσίνιων Μυστηρίων.
108
151   Link   Δήμος Χαλκιδέων
Η Χαλκίδα, κοσμοπολίτικο αγαπημένο κέντρο, πόλη του Ισαίου, του Λυκόφρωνα, του Ν. Σκαλκώτα, του Ορέστη Μακρή, του Γ. Σκαρίμπα, του Ν. Κριεζώτη, του Μυταρά αλλά και πολλών άλλων προσωπικοτήτων. Βρίσκεται σε περίοδο λαμπρής αναγέννησης και πολιτιστικής έξαρσης.
70
152   Link   Δήμος Κύμης
Ο Δήμος Κύμης είναι ένας από τους 26 Δήμους που δημιουργήθηκαν στον Νομό Ευβοίας με το σχέδιο «Καποδίστριας» το 1998. Απαρτίζεται από την πόλη της Κύμης και ένδεκα ακόμη δημοτικά διαμερίσματα (πρώην κοινότητες) και καταλαμβάνει το ανατολικότερο τμήμα του νησιού, με «προνόμιο» την πρόσβαση στο Αιγαίο Πέλαγος.
91
153   Link   Δήμος Ληλαντίων
Ο Δήμος Ληλαντίων με έδρα το Βασιλικό είναι προικισμένος με φυσική ομορφιά, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, τοποθετημένος πάνω στο Ιστορικό Ληλάντιο πεδίο.
139
154   Link   Δήμος Αυλώνος Ευβοίας
Το Αυλωνάρι, μια χαριτωμένη πολιτειούλα 761 κατοίκων, είναι η έδρα του Δήμου Αυλώνος. Απλώνεται στις πλαγιές ενός μικρού όμορφου λόφου, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει επιβλητικά ένας καλοσυντηρημένος ενετικός πύργος, ο οποίος μαζί με τον νεότερο μεν καλαίσθητο δε, βυζαντινού ρυθμού, ναό του Αγίου Νικολάου, δημιουργούν την εικόνα και το έμβλημα, θα μπορούσαμε να πούμε, του Αυλωναρίου.
177
155   Link   Δήμος Ωρεών
Ο μικρός σε έκταση αλλά μεγάλος σε χάρες Δήμος Ωρεών, θεωρείται ως η αντιπροσωπευτικότερη βιτρίνα των άφθονων φυσικών και ιστορικών θησαυρών της Βόρειας Εύβοιας.
140
156   Link   Δήμος Μαρμαρίου
Ο δήμος Μαρμαρίου σχηματίστηκε με το Β.Δ της 23ης Μαρτίου 1875 (ΦΕΚ 30) ώς δήμος της επαρχίας Καρυστίας.Προήλθε απο την διαίρεση του δήμου Καρυστίων και κατατάχθηκε στη Β΄τάξη με πληθυσμό 2214 κατοίκους και έδρα το Κατσαρώνι.
70
157   Link   Δήμος Δίρφης Ευβοίας
Η ιστορία της Παραδίρφυας περιοχής χάνεται στα βάθη των αιώνων. Άγνωστο πότε ξεκινάει. Τα ευρήματα ξεκινούν από την νεολιθική εποχή για τον λόγο ότι για την παλαιολιθική εποχή δεν έχει γίνει καμία έρευνα. Η πυκνότητα των ευρημάτων καθώς και των οικισμών της προϊστορίας και της ιστορίας είναι πολύ μεγάλη ενώ παράλληλα είναι μεγάλη, και η αδικία για την περιοχή, διότι καμία συστηματική ανασκαφή δεν έχει γίνει.
223
158   Link   Δήμος Αιδηψού
Η «Ελλοπία» των Ιώνων στις «Ηροδότου Ιστορίες», ο «Αιδεψός» στα «Μετεωρολογικά» του Αριστοτέλη, η Αedepso στις «Νaturalis Hstoriae» του Πλίνιου, η Αιδηψός στα «Γεωγραφικά» του Στράβωνα, «Της Ευβοίας ο Αιδηψός συ τα θερμά» του Πλουτάρχου, ο Λειψός της λαϊκής παράδοσης και το Ληψό του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη, δεν είναι παρά μιας μακρόχρονης ιστορίας αναφορές στην ίδια πόλη, στη Λουτρόπολη της Αιδηψού.
82
159   Link   Δήμος Κονιστρών
Ο Δήμος Κονιστρών δημιουργήθηκε το 1997 με την Λογότυπο του Δήμου εφαρμογή του Νόμου "Ι.Καποδίστριας", από τη συνένωση των Κοινοτήτων Αγίου Βλασίου, Άνω Κουρουνίου, Βρύσης, Καδίου, Κάτω Κουρουνίου, Κήπων, Κονιστρών, Κρεμαστού, Μακρυχωρίου, Μανικίων και Μονοδρίου και άρχισε να λειτουργεί από 1/1/1999.
86
160   Link   Δήμος Σκύρου
Η Σκύρος διοικητικά υπάγεται στην Εύβοια και συνδέεται με αυτή μέσο Κύμης. Η Σκύρος σας καλωσορίζει σαν ένα από τα μεγάλα νησιά του αιγαίου, με έκταση 215 τ.χλμ., και 2991 κατοίκους. Eίναι πραγματικά ένα πολύτιμο πετράδι στο περιδέραιο που σχηματίζουν τα νησιά μας στο ελληνικό αρχιπέλαγος.
141
161   Link   Δήμος Ελυμνίων
Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΥΜΝΙΩΝ είναι ένας σύγχρονος Δήμος ο οποίος αποτελείται από μικρά & μεγάλα χωριά τα οποία διατηρώντας στο ακέραιο την ταυτότητα τους & τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, αποτελούν τον καλύτερο προορισμό διακοπών για μικρούς & μεγάλους.
81
162   Link   Δήμος Ασπροποτάμου
Ο δήμος Ασπροποτάμου, είναι ένας από τους έντεκα δήμους του νομού Ευρυτανίας. Η σύσταση του έγινε με το γνωστό "Καποδίστρια" Ν.2539/1997. Το όνομά του προήλθε από τον ποταμό Ασπροπόταμο (Αχελώος ποταμός).
107
163   Link   Δήμος Καρπενησσίου
H ευρύτερη περιοχή του Nομού Eυρυτανίας είναι προσβάσιμη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, οδικώς.O Δήμος Kαρπενησίου συνδέεται με όλες τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής Eλλάδας, με ένα άνετο οδικό δίκτυο.
83
164   Link   Δήμος Δομνίστας
Στο μεγάλο ξεσηκωμό του γένους μας, το 1821, η Δομνίστα έπαιξε μεγάλο και σημαντικό ρόλο, που συνδέεται με την παρουσία σε αυτόν το χώρο, της πανίσχυρης αρματολικής οικογένειας των Γιολδασαίων. Εδώ, στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του βρήκε καταφύγιο ο «Σταυραϊτός της Ρούμελης» ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, κυνηγημένος από Τούρκους και Έλληνες. Άντλησε τη δύναμη που ήθελε και ξεκίνησε τους νέους αγώνες του...
100
165   Link   Δήμος Φουρνά Αγράφων
Τα Άγραφα αποτελούν το ορεινό τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, την προέκταση της οροσειράς της Πίνδου προς το νότο. Η περιοχή είναι ορεινή, άγονη και δυσπρόσιτη, έχοντας πολλά ψηλά βουνά, πυκνά δάση και βαθιές χαράδρες. Περιλαμβάνουν το βοριοδυτικό μέρος της Ευρυτανίας και ένα μέρος του Νομού Καρδίτσας. Οι ψηλότερες κορυφές των Αγράφων είναι βόρεια η Καράβα (2144μ.), νότια ο Άγιος Ηλίας (2132μ.) και στο κέντρο η Τσουρνάτα (2168μ.).
134
166   Link   Δήμος Κτημενίων
Στους βόρειους πρόποδες του επιβλητικού Βελουχίου εκτείνεται ο Δήμος Κτημενίων. Έδρα του Δήμου του είναι η Αγία Τριάδα και χωριά του οι Δομιανοί με το συνοικισμό της Αγίας Παρασκευής,ο υιοός Χαράλαμπος, τα Πετράλωνα και η Χόχλια.
97
167   Link   Δήμος Ελατίων
Ο Δήμος Ελατίων, όπως είναι σήμερα συστάθηκε μετά από την εφαρμογή του προγράμματος των συνενώσεων Ι. Καποδίστριας το 1998, είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση από τους άλλους πέντε Δήμους του Νησιού της Ζακύνθου(111.000 τ.xμ.) και ο μόνος αμιγής ορεινός.
107
168   Link   Δήμος Λαγανά
Η άμεση και θετική ανταπόκριση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου και του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Αθ. Οικονόμου στα χρόνια προβλήματα του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα μας, σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην αναβάθμιση του συνεδριακού προϊόντος μας και στην ανταγωνιστικότητά του διεθνώς, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών Θεσσαλονίκης.
88
169   Link   Δήμος Ωλένης
Ο Δήμος Ωλένης με έδρα το Δ.Δ. Καράτουλα δανείστηκε το όνομα του από το σημερινό χωριό Ώλενα.
105
170   Link   Δήμος Λεχαινών
77
171   Link   Δήμος Πύργου
Στον ίδιο χώρο που βρίσκεται ο Πύργος σήμερα, τοποθετείται η Αρχαία πόλη Δυσπόντιο. Στα περίχωρα του Πύργου ήταν η αρχαία πόλη Λέτρινα, απ' όπου είχε πάρει και την ονομασία του σαν Δήμος Λετρίνων μέχρι την Δεκαετία του 1980. Η ονομασία της πόλης προέρχεται απο τον πύργο που είχε κατασκευάσει, το 1512, στην θέση του Επαρχείου ο Μπέης της ευρύτερης περιοχής Γεώργιος Τσερνωτάς.
109
172   Link   Δήμος Αμαλιάδας
Ο Δήμος Αμαλιάδας περιλαμβάνει την πόλη της Αμαλιάδας και 19 πρώην κοινότητες σύμφωνα με το Ν. 2539/1997 "σχέδιο Ιωάννης Καποδίστριας".
Είναι ο πρώτος σε έκταση (256.988 στρ.) και ο δεύτερος σε πληθυσμό (32.090 κάτοικοι), σύμφωνα με την απογραφή του 2001, δήμος του Νομού Ηλείας.
82
173   Link   Δήμος Ζαχάρως
Η Ζαχάρω νέα πόλη, ιστορικά, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Επαρχίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας, απέχει από την πρωτεύουσα του, τον Πύργο, μόλις 32 km, και από την Αρχαία Ολυμπία 25 km.Απέχει 260 χλμ από την Αθήνα μέσω Τριπόλεως και 320 χλμ μέσω Πατρών.
218
174   Link   Δήμος Αλεξάνδρειας
Η Αλεξάνδρεια απέχει 52 χλμ. από την θεσσαλονίκη και 33 χλμ από την Βέροια, Βόρεια σε απόσταση 20 χλμ.βρίσκεται η πόλη των Γιαννιτσών. Το οδικό δίκτυο της περιοχής είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Η Αλεξάνδρεια βρίσκεται πολύ κοντά στον άξονα Αθηνών-θεσσαλονίκης-Ειδομένης.
107
175   Link   Δήμος Νάουσας
Ο Δήμος Νάουσας ιδρύθηκε την 17/10/1912, ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους. Το 1955 με το από 3/9/1955 Βασιλικό Διάταγμα, χαρακτηρίσθηκε ως Ηρωική πόλη για τους αγώνες και τις θυσίες της στους εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες του 1822 από τον τουρκικό ζυγό.
104
176   Link   Δήμος Βέροιας
Η αρχαία Βέροια, όπως εξάλλου και η σημερινή, στήριζε την ευμάρειά της στην εύφορη πεδιάδα που απλώνεται γύρω από το οροπέδιό της. Η γεωργία ήταν η κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή. Η περιοχή χαρακτηριζόταν από την πληθώρα και την ποικιλία των καλλιεργειών, γεγονός που ίσως αντανακλάται στην τοποθέτηση από τον Ηρόδοτο των κήπων του βασιλιά Μίδα στις παρειές του Βερμίου.
103
177   Link   Δήμος Αχαρνών Κρήτης
Ο Δήμος Αρχανών είναι ένας ημιορεινός δήμος, ο οποίος βρίσκεται νότια του Δήμου Ηρακλείου, και έχει έκταση 31.855 στρ και πληθυσμό 4.548 κατοίκους. Αποτελείται από δύο δημοτικά διαμερίσματα:Δημοτικό Διαμέρισμα Αρχανών, που περιλαμβάνει την κωμόπολη των Αρχανών, η οποία αποτελεί και την έδρα του Δήμου, καθώς και δύο μικρούς οικισμούς το Βαθύπετρο και το Καρνάρι.
83
178   Link   Δήμος Αρκαλοχωρίου
Δεν γνωρίζουμε πότε αναπτύχθηκε ο οικισμός του μεταχριστιανικού Αρκαλοχωρίου. Είναι βέβαιο ότι κατοικήθηκε στην περίοδο της Ενετοκρατίας και ανήκε διοικητικά στην περιφέρεια του "Belvedere" ή επαρχία «Ριζόκαστρου». Το Αρκαλοχώρι κατοικήθηκε σε όλη τη διάρκεια της Οθωμανικής εποχής.
79
179   Link   Δήμος Χερσονήσου
Ο Δήμος Χερσονήσου ανήκει στην περιφέρεια Κρήτης, στο νομό Ηρακλείου, στην επαρχία Πεδιάδας και βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νομού. Συνορεύει με τους δήμους Γουβών στα δυτικά, Μαλίων στα ανατολικά, Καστελλίου στα νοτιοδυτικά και Οροπέδιο Λασιθίου στα νότια. Η έκταση του είναι 70.984 τετραγωνικά μέτρα και έχει πληθυσμό 8.497 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2001). Αποτελείται από 6 δημοτικά διαμερίσματα με έδρα το Λιμένα Χερσονήσου, τα οποία είναι το Αβδού, οι Γωνιές, οι Ποταμιές, η Κερά και η Χερσόνησος.
110
180   Link   Δήμος Κρουσώνα
Το Δημοτικό Διαμέρισμα και έδρα του ομώνυμου Δήμου Κρουσώνα. Το τοπωνύμιο είναι αρχαίο Ελληνικό χωρίς καμία λόγια ανάμιξη, υπόμνημα Ελληνικής Κρητικής Ιστορίας Μελετών τόμος 1 σελ. 400 των . Άλλοι σχετίζουν το τοπωνύμιο με την λέξη κούρσος, κρούσος. Αρχαιότερη μνεία αναφέρεται σε συμβόλαιο του συμβολαιογράφου του Χάνδακα Leon Marcello και ήταν φέουδο του Marcus Justinion το 1374.
94
181   Link   Δήμος Ζαρού
Η ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζαρού φιλοξενεί ιδιαίτερης αξίας και εξαιρετικού ενδιαφέροντος ιστορικά στοιχεία με διαχρονικότητα που καλύπτει ίχνη ανθρωπίνων εγκαταστάσεων και παρουσίας από την Υστερομινωική περίοδο έως και σήμερα.
90
182   Link   Δήμος Θραψανού
Το χωριό Θραψανό βρίσκεται στην επαρχία Πεδιάδος του νομού Ηρακλείου, περιφέρειας Κρήτης, περίπου 30 χμ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 340μ.
Μέχρι πρόσφατα (1998) ήταν κοινότητα, αλλά μετά το "σχέδιο Καποδίστρια" αποτελεί πλέον δημοτικό διαμέρισμα ομώνυμου δήμου (Δήμος Θραψανού), του οποίου είναι και η πρωτεύουσα.
Το χωριό είναι - τουλάχιστον στα όρια της Κρήτης - πολύ γνωστό και ιδιαίτερα στους μεγαλύτερους σε ηλικία λόγω της Βεντέμας (οι καλοκαιρινές εξορμήσεις κατά ομάδες και η εγκατάσταση στα διάφορα μέρη της Κρήτης, όπου κατασκεύαζαν επί τόπου πιθάρια και άλλα μικρότερα αγγεία).
114
183   Link   Δήμος Γοργολαϊνη
Για την προέλευση του ονόματος του Δήμου υπάρχουν δύο θεωρίες. Κατά τη μία άποψη, είναι επίθετο του Αγίου Γεωργίου, ο «Γοργο-ελεήμων», αυτός που βοηθούσε γρήγορα όσους είχαν ανάγκη.Σύμφωνα με τη δεύτερη άποψη, το επίθετο προέρχεται από το «γοργό λαΐνι», την πηγή δηλαδή που υπάρχει στη Μονή, όπου το νερό τρέχει πάντα. Στην πρώτη περίπτωση η λέξη γράφεται με «η» στο τέλος ενώ στη δεύτερη με «ι». Για αυτόν τον λόγο θα το δείτε και με η και με ι.
132
184   Link   Δήμος Νέας Αλικαρνασσού
Η Αλικαρνασσός της Μικράς Ασίας αποτελούσε ισχυρό αστικό κέντρο. Ιδρύθηκε στα παράλια της Καρίας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μικράς Ασίας. πάνω στο βραχώδες ακρωτήριο της Ζεφυρίας ακριβώς απέναντι από την Κω, και επεκτάθηκε στη χερσόνησο ανάμεσα στον Κεραμεικό και τον Ιασικό κόλπο. Στη θέση της σήμερα βρίσκεται η Τουρκική πόλη «Bodrum», χτισμένη ακριβώς πάνω από τα ερείπια της αρχαίας πόλης.
85
185   Link   Δήμος Καστελλίου
Η ιστορική διαδρομή του Δήμου Καστελλίου ξεκινάει από τα προϊστορικά χρόνια και φθάνει ως το σήμερα. Έχει δεχθεί επιδράσεις απ' όλες τις ιστορικές περιόδους και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στις ιστορικές εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής.
101
186   Link   Δήμος Τυλίσου
Δεν είναι πολλές οι πόλεις και τα τοπωνύμια της Κρήτης και της Ελλάδας, που κρατούν το αρχαίο όνομα τους απαράλλακτο μέσα σε 40 αιώνες, ενώ συνεχίζουν να κατοικούνται σήμερα.
88
187   Link   Δήμος Μενεμένης
Η περιοχή του Δήμου Μενεμένης βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας στην έκτασή της αστικές αλλά και περιαστικές λειτουργίες του Π.Σ.Θ. Η συνολική επιφάνεια είναι 424,73 Ha.
150
188   Link   Δήμος Εχεδώρου
Ο Εχέδωρος ή Γαλλικός ποταμός πηγάζει από το όρος Κρούσια του Νομού Κιλκίς και, μετά από πορεία 65 χιλιομέτρων, εκβάλλει στον Θερμαϊκό κόλπο, δυτικά του Καλοχωρίου. Ο Ηρόδοτος τον αναφέρει ως Χείδωρον (ο έχων δώρα), διότι η άμμος του ήταν χρυσοφόρος. Το όνομα του ποταμού κατά τη βυζαντινή περίοδο ήταν Γαλυκός, ενώ η εγκατάσταση μονάδων του Γαλλικού στρατού στην περιοχή, κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθιέρωσε την ονομασία Γαλλικός για έναν περίπου αιώνα.
121
189   Link   Δήμος Μυγδονίας
Μυγδονία ή Μυγδονίς: Χώρα της Μακεδονίας κατοικούμενη παλαιότερα από τους Ήδωνες που μετά τη μακεδονική κατάκτηση μετανάστευσαν πέρα του Στρυμονικού (Θουκ. Β 99) και εκτεινόταν ανατολικά της Βοττιαίας και του Αξιού μέχρι του Εχέδωρου ποταμού (σημ. Γαλλικός) και της κοιλάδας του Ανθεμούντος (σημ. Καλαμαριά) οριζόμενη προς Ν. από τη Χαλκιδική χερσόνησο και προς Β. από τη Κρηστωνία και τη Βισαλτία. Τη Μυγδονία κατέκτησε ο Αλέξανδρος Α'.
129
190   Link   Δήμος Συκεών
Ο Δήμος Συκεών ανήκει στο νομό Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μαζί με άλλους 15 δήμους αποτελούν το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ). Συνορεύει στα βόρεια και ανατολικά με το Δήμο Πεύκων και το Δήμο Χορτιάτη, στα νότια με τους Δήμους Αγίου Παύλου και Θεσσαλονίκης και στα δυτικά με τους Δήμους Νεάπολης και Πολίχνης.

98
191   Link   Δήμος Πανοράματος
Λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε μία έκταση 33.000 στρεμμάτων απλώνεται το Πανόραμα, μια περιοχή με άπειρες φυσικές ομορφιές, δάση και πράσινο. Στους πρόποδες του Χορτιάτη και σε υψόμετρο 250 μέτρων από το Θερμαϊκό κόλπο, συνδυάζει τη φυσική ομορφιά του τοπίου με την προσεγμένη ανθρώπινη παρέμβαση κάτι που το αναδεικνύει σε μια από τις ομορφότερες οικιστικές περιοχές της ευρύτερης Θεσσαλονίκης.
94
192   Link   Δήμος Λαγκαδά
127
193   Link   Δήμος Πυλαίας
Η παράδοση αναφέρει ότι όταν το 1430 ο Σουλτάνος Μουράτ είχε σχεδόν εκπορθήσει τη Θεσσαλονίκη από την πλευρά των κάστρων προς το μέρος της πύλης της Καλαμαριάς, μια ομάδα Βυζαντινών στρατιωτών που θα ήταν καστροφύλακες , μάχονταν απελπισμένα υπερασπίζοντας τη Θεσσαλονίκη.
154
194   Link   Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού
Με την βεβαιότητα ότι ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις της νέας τεχνολογίας αλλά και στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις των πολιτών ανοίγουμε τις «ηλεκτρονικές πόρτες» του Δήμου μας, σε σας και σας καλωσορίζουμε στο Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού , με την ελπίδα ότι μέσα από αυτόν τον νέο τρόπο επικοινωνίας θα σας ενημερώσουμε για όλα όσα πραγματοποιούνται, σχεδιάζονται και προγραμματίζονται στο Δήμο μας.

88
195   Link   Δήμος Θερμαϊκού
Η Ιστορία της περιοχής μας ξεκινάει το 1923 οπότε και εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι κάτοικοι που ήρθαν μετά από τη Μικρασιατική Καταστροφή ως πρόσφυγες από τη Περιοχή της Μικράς Ασίας και της Θράκης, που σήμερα ανήκουν στη Τουρκία. 37.387 πρόσφυγες δημιούργησαν 75 προσφυγικούς συνοικισμούς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
100
196   Link   Δήμος Σοχού
Η Μυγδονία (Μυγδονία θα πει νερότοπος και κατ' επέκταση έφορη γη) είναι αρχαία χώρα της Μακεδονίας που ιδρύθηκε κάποτε στη βαθιά προϊστορία από τον μυθικό Μύγδονα, γιο του θεού Άρη και της νύμφης Καλλιόπης. Πολλές αρχαιολογικές μαρτυρίες γι' αυτήν την περιοχή δεν υπάρχουν πολλές.
130
197   Link   Δήμος Μηχανιώνας
Η παλιά Μηχανιώνα είναι στα παράλια της ανατολικής πλευράς της χερσονήσου της Κυζίκου και υπάγεται στο νομό Πανόρμου, σήμερα οι Τούρκοι την ονομάζουν Τσακιλκίοϊ.
123
198   Link   Δήμος Πολίχνης
Η Πολίχνη βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Θεσσαλονίκης και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της πόλης. Συνορεύει με τους Δήμους Ευκαρπίας, Νεάπολης, Συκεών και Σταυρούπολης. Παλαιότερα ονομαζόταν «Καράισιν» και κατοικούνταν μέχρι το 1913 από οικογένειες Βλάχων.
77
199   Link   Δήμος Λαχανά
Ο νεοσύστατος Καποδιστριακός Δήμος Λαχανά συστάθηκε το 1998 και αποτελείται από 5 Δημοτικά Διαμερίσματα (Δ.Δ. Λαχανά, Δ.Δ. Ξυλόπολης, Δ.Δ. Λευκοχωρίου, Δ.Δ. Καρτερών και Δ.Δ. Νικόπολης). Συγκεκριμένα αποτελείται από τα εξής δέκα (10) χωριά: Ξυλόπολη, Λαχανά, Ευαγγελίστρια, Κυδωνέα, Νικόπολη, Δορκάδα, Μαυροράχη, Καρτεραί, Λευκοχώρι και Στεφάνια. Έδρα του Δήμου έχει καθοριστεί η Ξυλόπολη ως ο μεγαλύτερος πληθυσμιακά οικισμός.
147
200   Link   Δήμος Καλαμαριάς
Η περιοχή που σήμερα ονομάζουμε Καλαμαριά έχει μια πανάρχαια ιστορία. Η ζώη στην περιοχή αυτή άνθισε πριν ιδρυθεί η Θεσσαλονίκη από τον Κάσσανδρο, το 315 π.Χ.Συγκεκριμένα στο ακρωτήριο του Δήμου Καλαμαριάς (το Καραμπουρνάκι), οι αρχαιολογικές ανασκαφές και έρευνες, που εδώ και τρία χρόνια ξανάρχισαν, αποδεικνύουν την ύπαρξη ενός προϊστορικού οικισμού.
96
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 2 από 5

Ανακαίνιση κατοικίας & επιχείρησης 
Ανακαινίσεις & πάσης φύσεως οικοδομικές εργασίες με 40% έκπτωση, Δωρεάν Μελέτη. Καλέστε στο telefon_icon 6995431641

balsamo banner business small

myorthodontist banner business small

pegasos safety banner business small

iv design banner business small

kosmovitrina banner business small

orthostatisi banner business small

giontapepe business banner small

metakomisis banner business small

sofioglou banner business small

karampidis banner business small

oshoes banner business small

sapon banner business small