logo

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
 
Σύνδεση  \/  Εγγραφή  \/ 

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας

Δεν έχετε Λογαριασμό ακόμη;

Παρακαλώ, εισάγετε έγκυρο Όνομα Χρήστη. Χωρίς κενά, τουλάχιστον 2 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει μόνο γράμματα και αριθμούς.
Παρακαλώ, εισάγετε έγκυρο Κωδικός πρόσβασης. Χωρίς κενά, τουλάχιστον 4 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει μόνο γράμματα και αριθμούς.
Οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι ίδιοι.
Παρακαλώ εισάγετε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι ίδιοι. ?>
Τα Πεδία που επισημαίνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

exnethellas horizontal mar 16
andras_gynaika_paidi

Ο Άνδρας, η Γυναίκα & το Παιδί

Αθλητισμός Αισθητική, Ομορφιά Εκπαίδευση, Σχολές, Εργασία Ενδιαφέροντα, Χόμπυ Κοσμήματα, Αξεσουάρ Μόδα, Ένδυση, Αξεσουάρ Οργάνωση Γάμου & Βάφτισης Παιδικά, Υπηρεσίες Εξοπλησμός, Είδη επιβίωσης

industry-icon

Η Επιχείρηση & Ο Εργαζόμενος

Είδη προστασίας Εξοπλισμός, Διαμόρφωση Αγροτικά Μηχανήματα Εξοπλισμός Διαφήμιση Προβολή Βιομηχανία, Εμπόριο, Υπηρεσίες Ειδήσεις, ΜΜΕ Τεχνολογία, Internet
ygeia_iatreia

H Υγεία, Ιατροί

Ιατρεία, Ιατροί Θεραπευτήρια Κλινικές Ιατρικά Μηχανήματα, Εξοπλισμός Διατροφικά, Θεραπευτικά Βοηθητικό Προσωπικό
katoikia_diakosmish

Η Κατοικία & ο Κήπος

Ακίνητα – Οικοδομικά Ηλεκτρικά & Ηλεκτρονικά Κατοικία – Διακόσμηση Κατοικίας Κατοικίδια, Αξεσουάρ, Ιατρεία

myorthodontist banner business time

kosmovitrina banner business new

metakomisis banner business new

sofioglou banner business time

Στείλτε μας τα στοιχεία σας

Home Κατάλογος Ιστοσελίδων Δήμοι, Κοινότητες & Νομαρχίες, Περιφέρειες

Προβολή # 
# Σύνδεσμος Επισκέψεις
201   Link   Δήμος Θεσσαλονίκης
Η Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε το 315 π.Χ., στην αρχή της Ελληνιστικής εποχής. Όταν ο Ελληνισμός με επικεφαλής ένα ακμαίο τμήμα του, τους Μακεδόνες, κυριαρχούσε στον κόσμο, άνοιξε και αυτή τα δικά της φτερά και ως γνήσιο τέκνο της εποχής της γέννησής της εξελίχθηκε σε χαρακτηριστική κοσμοπολίτισσα πόλη.
74
202   Link   Δήμος Θέρμης
Ο Δήμος Θέρμης βρίσκεται στην Ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης, απέχει 15 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει πέντε οικισμούς: τη Θέρμη και το Τριάδι που ήταν οικισμός του παλαιού δήμου και συνεχίζει να είναι η έδρα του δήμου, και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ν. Ραιδεστού, Ν. Ρυσίου, και Ταγαράδων.
112
203   Link   Δήμος Καλλιθέας Θεσσαλονίκης
76
204   Link   Δήμος Κουφαλίων
Ο νέος Δήμος Κουφαλίων χτισμένος στην Αρχαία πόλη Ίχναις βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του Νομού Θεσσαλονίκης και συνορεύει με τους Νομούς Πέλλας και Κιλκίς. O Δήμος Κουφαλίων αποτελείται από το Δ.Δ. Κουφαλίων και το Δ.Δ. Προχώματος, το οποίο με τη σειρά του αποτελείται από τους Οικισμούς Ακροποτάμου, Καστανά και Προχώματος.
73
205   Link   Δήμος Αγίου Γεωργίου
Ο Δήμος Αγίου Γεωργίου ο οποίος αποτελείται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ασπροβάλτας-Βρασνών, βρίσκεται στην παράκτια ζώνη του Στρυμονικού Κόλπου. Απέχει 80 χλμ. τόσο από την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και από την πόλη της Καβάλας.
57
206   Link   Δήμος Μαργαριτίου
Η έκταση του νέου Δήμου είναι 141.579 στρέμματα . Είναι πεδινή περιοχή στους πρόποδες σχετικά χαμηλού ορεινού όγκου . Συνορεύει με τέσσερις δήμους (Δ. Αχέρωντα , Δ. Παραμυθιάς, Δ. Ηγουμενίτσας , Δ. Συβότων) και μια κοινότητα (Κ. Πέρδικας) του Ν. Θεσπρωτίας , καθώς και με τον νομό Πρεβέζης .
73
207   Link   Δήμος Παραμυθιάς
Ο Δήμος Παραμυθιάς ανήκει στην περιφέρεια Ηπείρου στο Ν.Α. άκρο του Νομού Θεσπρωτίας. Απέχει από τα Ιωάννινα 82 χλμ. και από την Ηγουμενίτσα και το λιμάνι της 35 χλμ.
94
208   Link   Δήμος Σαγιάδας
Στην περιοχή της Κεστρίνης έχουν εντοπισθεί άφθονοι αμμωνίτες, απολιθωμένα δηλαδή όστρακα θαλάσσιων μαλακίων, τα οποία εμφανίσθηκαν (κατά τον παλαιοζωικό αιώνα) 300 εκ. Χρόνια πριν από σήμερα, και εξαφανίστηκαν τελείως (κατά την καινοζωική ή τριτογενή εποχή) 60 εκ. Χρόνια πριν από σήμερα.
77
209   Link   Δήμος Αχέροντα

Ο Καποδιστριακός Δήμος Αχέροντα βρίσκεται στο Ν.Α. άκρο του Νομού Θεσπρωτίας βόρεια συνορεύει με το Δήμο Παραμυθιάς, ανατολικά με τη διευρυμένη πλέον κοινότητα Σουλίου, νότια με το Δήμο Φαναρίου του Nομού Πρεβέζης και τέλος Δυτικά με το Δήμο Μαργαριτίου. Η έκτασή του ανέρχεται στα 67.343 στρέμματα.
69
210   Link   Δήμος Ηγουμενίτσας
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι ο μεγαλύτερος δήμος της Θεσπρωτίας. Έχει 11.608 κατοίκους και προήλθε από τη συνένωση των κοινοτήτων Λαδοχωρίου, Κρυόβρυσης, Μαυρουδίου, Αγίας Μαρίνης, Καστρίου, Γραικοχωρίου, Αγίου Βλασίου και Νέας Σελευκείας.
51
211   Link   Δήμος Παραποτάμου Θεσπρωτίας
Οι πλαγιές των βουνών του Δήμου Παραποτάμου είναι κατακλυσμένες από θαμνώδη και ποώδη, κυρίως, βλάστηση η οποία εναλλάσσεται με τους καταπράσινους ελαιώνες προσδίδοντας στο χώρο τη χαρακτηριστική άγρια ομορφιά του Θεσπρωτικού τοπίου.
43
212   Link   Δήμος Ιωαννίνων
Κτισμένη στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, η πόλη των Ιωαννίνων, και πρωτεύουσα της Ηπείρου, είναι μια γραφική πόλη, που συμπλέει με τον πολιτισμό και συνδυάζει μια μακραίωνη ιστορία αλλά και μια κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική δραστηριότητα και άνθηση.
68
213   Link   Δήμος Σελλών Ιωαννίνων
Ο Δήμος Σελλών περιλαμβάνει δεκαπέντε Δημοτικά Διαμερίσματα. Η έδρα του Δήμου βρίσκεται στον οικισμό Τύρια του ΔΔ Μπαουσιών δίπλα στον ποταμό Τύρια. Από τον οικισμό διέρχεται η Εγνατία Οδός (Κόμβος Σελλών).
65
214   Link   Δήμος Ανατολής
Ο Δήμος έχει συνολική έκταση 7.743 στρέμματα (Δ.Δ. Ανατολής 1.768 στρ., Δ.Δ. Μπάφρας 3.621στρ. και Δ.Δ. Νεοκαισάρειας 2.354στρ.), είναι πεδινή περιοχή, καταλαμβάνει μέρος του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, νότια της λίμνης Παμβώτιδας, κεντρικά του νομού Ιωαννίνων και γειτνιάζει με τον Δήμο Ιωαννιτών σε απόσταση 7 χιλ. περίπου από την πόλη.
81
215   Link   Δήμος Καλπακίου
Ο Δήμος Καλπακίου βρίσκεται βορειοδυτικά του νομού Ιωαννίνων. Κατέχει εξέχουσα γεωγραφική θέση καθώς γειτνιάζει με τα Ζαγοροχώρια, το Πωγώνι και την Κόνιτσα και αποτελεί κομβικό σημείο τόσο για το βορά όσο και πρός την Αλβανία.Αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα των Νεγράδων, Χρυσόρραχης, Δολιανών, Ανω Ραβενίων, Κάτω Ραβενίων, Μαυροβουνίου, Γεροπλατάνου και Καλπακίου που είναι και η έδρα του Δήμου.
93
216   Link   Δήμος Παμβώτιδος
Η ιστορία της περιοχής είναι πολύ παλιά. Από τα ευρήματα που ευρέθησαν το 1965 σε έρευνες που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Cambridge, ανακάλυψε στο Β.Δ. μέρος, ένα σπήλαιο βάθους 9 μέτρων. Στο σπήλαιο βρέθηκαν εργαλεία, οστά, κοσμήματα της νεότερης παλαιολιθικής εποχής (από το 22.000 έως το 9.000 π.χ.).
63
217   Link   Δήμος Άνω Πωγωνίου
Η ονομασία Πωγώνι προέρχεται, κατά τους περισσότερους ιστορικούς, από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο IV Πωγωνάτο.
Ο Δήμος Άνω Πωγωνίου βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του Νομού Ιωαννίνων και περιλαμβάνει τα ακόλουθα 9 Δημοτικά Διαμερίσματα: Κεφαλόβρυσο, ( Έδρα του Δήμου ).. Άγιος Κοσμάς.. Βασιλικό.. Ωραιόκαστρο.. Παλαιόπυργος.. Κακόλακκος.. Μερόπη.. Κάτω Μερόπη.. Ρουψιά.
79
218   Link   Δήμος Λάκκας Σουλίου
Ο Δήμος ιδρύθηκε το 1998 με έδρα το Τοπικό Διαμέρισμα Δερβιζιάνων, και η αρχική του ονομασία ήταν «Δήμος Δερβιζιάνων».

Ο πληθυσμός ανέρχεται στους 3.552 κατοίκους.
72
219   Link   Δήμος Μαστροχωρίων
Η ιστορική τους αφετηρία ανάγεται στο 16ο αιώνα, εποχή συνεχών πληθυσμιακών ανακατατάξεων.

Μέσα από την γεωργοκτηνοτροφία της αυτάρκειας, ανέπτυξαν σημαντικές τεχνικές εξειδίκευσης. Μαστόροι της πέτρας περιώνυμοι, μοναδικοί στην ξυλογλυπτική και την αγιογραφία, συνέβαλλαν στην ανάπτυξη ενός ιδιαίτερου τοπικού πολιτισμού.
54
220   Link   Δήμος Μετσόβου
Τo Μέτσοβο και τα γύρο χωριά του είναι κτισμένα στις βουνοπλαγιές της Πίνδου, κρυμμένα μέσα σε οξιές και έλατα, σ’ ένα τοπίο άγριας ομορφιάς, που ορθώνεται από το όρος Λάκμος έως τη Φλέγγα και το πέρασμα της Κατάρας.
51
221   Link   Δήμος Κόνιτσας
H Eπαρχία της Κόνιτσας βρίσκεται στην αγκαλιά του ορεινού όγκου της Βόρειας Πίνδου, στο πιο βορινό τμήμα του Νομού Ιωαννίνων. Εκτείνεται από το Γράμμο μέχρι την Τύμφη και το Σμόλικα. Συνορεύει ανατολικά με τη Δ.Μακεδονία (Ν.Καστοριάς και Γρεβενών) και με την Αλβανία δυτικά.
152
222   Link   Δήμος Θάσου
Ο Δήμος Θάσου, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου, όπως αυτό προβλέπεται από το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, προχωράει στο σχεδιασμό με τη συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού και φορέων του Νομού οι οποίοι σχετίζονται με θέματα ανάπτυξης του νησιού.

61
223   Link   Δήμος Ορφανού
Η έκταση που καταλαμβάνει ο δήμος είναι 200.862 στρέμματα και σύμφωνα με την απογραφή του 1991 ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 4.596 κατοίκους. Εκτιμάται όμως ότι σήμερα ο πληθυσμός ξεπερνά τα 5.500 άτομα, ενώ τη θερινή περίοδο πενταπλασιάζεται, λόγω της διαμονής των παραθεριστών, τόσο σε ξενοδοχεία - κάμπινγκ - τουριστικά καταλύματα, όσο και σε ιδιόκτητες κατοικίες.
86
224   Link   Δήμος Φιλίππων
Δίπλα στις σημερινές Κρηνίδες αντικρίζουμε τα τείχη και την Ακρόπολη των Φιλίππων, ακατάλυτη από το πέρασμα των αιώνων, βουβός μάρτυρας της ιστορίας των λαών που έζησαν ή συναντήθηκαν στην εύφορη πεδιάδα των Φιλίππων.
90
225   Link   Δήμος Κεραμωτής
Δήμος Κεραμωτής, από την Πρωτοχρονιά του 1999 άρχισε να λειτουργεί, ύστερα από συνένωση τεσσάρων (4) κοινοτήτων, με χώρο ευθύνης το μεγαλύτερο τμήμα της πεδιάδας της Επαρχίας Νέστου και το Δέλτα του ποταμού Νέστου.
70
226   Link   Δήμος Παγγαίου
Η φυσιογνωμία και η ομοιογένεια που έχει ο Καποδιστριακός Δήμος Παγγαίου είναι τα στοιχεία τα οποία τον κατατάσσουν στις περιοχές ιδιαίτερης ομορφιάς και του δίνουν προοπτικές ανάπτυξης.
99
227   Link   Δήμος Μητρόπολης
Ο Δήμος Μητρόπολης συστάθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1999 και περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα του Αγίου Γεωργίου, Γεωργικού, Κρύας Βρύσης, Μητρόπολης (έδρα Δήμου), Ξινονερίου, Πορτίτσας και Φράγκου.Βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του Νομού, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του, την Καρδίτσα και συνορεύει ανατολικά με το Δήμο Καρδίτσας, δυτικά με το Δήμο Πλαστήρα, βόρεια με το Δήμο Ιθώμης και νότια με το Δήμο Ιτάμου.
110
228   Link   Δήμος Σελλάνων
Μακραίωνη η ιστορία του Δήμου Δελλάνων, χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η σχεδόν άγνωστη και αδιερεύνητη έως και σήμερα Προϊστορία της βορειοδυτικής Θεσσαλικής πεδιάδας και ειδικότερα του τμήματος που σχετίζεται με την πεδινή Εστιαιώτιδα μέρος της οποίας αποτελούσε και αποτελεί ο σημερινός Δήμος Σελλάνων.
108
229   Link   Δήμος Παλαμά
Μετά το 1833 η χώρα χωρίστηκε σε νομούς. Οι μέχρι τότε υφιστάμενες κοινότητες ενώθηκαν σε Δήμους. Ο Δήμος Τιτανίου (πρόδρομος Δήμος του σημερινού Δήμου Παλαμά) σχηματίστηκε με το Β.Δ. της 31 Μαρτίου 1883 (ΦΕΚ 126) "Περί της εις Δήμους Διαιρέσεως της εν τω νομώ Τρικάλων επαρχίας Καρδίτσας".
61
230   Link   Δήμος Αχελώου
Το κεφαλοχώρι της Αργιθέας, είναι η έδρα του Δήμου. Κτισμένο σε υψόμετρο 750, με πολλούς και διάσπαρτους συνοικισμούς: Γρυμπιανά, Νεοχώρια, Ποταμάκια, Δένδρος, Νούλες, Λαγκαδάκια, Ραϊνιστα, Ξεράκια, Φλωρέσια, Μαχαλάς, Πέτρες, Σταυροπίκι, Ρόγγια.
247
231   Link   Δήμος Σοφάδων
Όταν το 1999 εφαρμόστηκε το σχέδιο «Ι. Καποδίστριας» η πόλη των Σοφάδων μαζί με δεκατρία χωριά ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το διευρυμένο Δήμο Σοφάδων.Ο δεύτερος πλέον σε μέγεθος δήμος του νόμου Καρδίτσας απλώνεται σε έκταση πάνω από 241.000 στρέμματα και έχει συνολικό πληθυσμό πάνω από 12.000 κατοίκους.
139
232   Link   Δήμος Ιτάμου
Το Δασικό χωριό "Δρυάδες" βρίσκεται στις νοτιανατολικές πλαγιές της Πίνδου στο Καροπλέσι του Δήμου Ιτάμου, του Νομού Καρδίτσας. Τριανταεπτά χιλιόμετρα από τη πόλη της Καρδίτσας , απλώνεται σε έκταση 25 στρεμμάτων , κατάφυτη από έλατα και δρυς που συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο φυσικής ομορφιάς.
75
233   Link   Δήμος ΜενελαΪδας Καρδίτσας
Η περιοχή Σμοκόβου ανήκει στον ορεινό όγκο των Θεσσαλικών Αγράφων και καλύπτει το νότιο άκρο του νομού. Η περιοχή διοικητικά ανήκει στους Δήμους Μενελαΐδας, Ταμασίου, Ρεντίνας και Καλλιφωνίου.
73
234   Link   Δήμος Καρδίτσας
Η Καρδίτσα είναι μια πόλη που αριθμεί ελεύθερο βίο 114 ετών. Μια πόλη χωρίς γνωστές αρχαίες ρίζες, χωρίς ιδιαίτερα σημαντικά μνημεία.
49
235   Link   Δήμος Πλαστήρα
Ο Δήμος Πλαστήρα βρίσκεται στο Δ - ΝΔ τμήμα του Νομού και η έκτασή του καλύπτει τη βορειοανατολική περιοχή που οριοθετείται από τη λίμνη Ν. Πλαστήρα. Συνορεύει βόρεια με τους Δήμους Μουζακίου και Ιθώμης, δυτικά με το Δήμο Νεβρόπολης, ανατολικά με το Δήμο Μητρόπολης και νότια με το Δήμο Ιτάμου. Η έδρα του Δήμου είναι το Μορφοβούνι που βρίσκεται 25 km δυτικά της Καρδίτσας. Στο Δήμο Πλαστήρα το υψόμετρο κυμαίνεται από 200 - 1400 μέτρα και το ανάγλυφό του είναι ημιορεινό.
53
236   Link   Δήμος Νεστορίου
Ο Δήμος Νεστορίου είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Καποδιστριακός Δήμος του Νομού Καστοριάς με έκταση 336.000 στρέμματα, εντάσσεται στο ορεινό συγκρότημα του Γράμμου και των Οντρίων, έχει υψόμετρο από 900 έως 2.200 μέτρα, 50% δασοκάλυψη, πλούσια επιφανειακά νερά (Ποταμός Αλιάκμονας) και πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 2.000 κατοίκους.
69
237   Link   Δήμος Καστοριάς
Ο Νομός Καστοριάς κατοικήθηκε από τους Νεολιθικούς χρόνους (ευρήματα Λιμναίου Οικισμού Δισπηλιού).Στους Προχριστιανικούς χρόνους, στην τοποθεσία όπου βρίσκεται η σημερινή Καστοριά, υπήρχε η πόλις Κέλετρον. Η πόλη αυτή κτίσθηκε, κατά την παράδοση, από Αιολείς αποίκους και υπήρξε πρωτεύουσα των Ορεστών Βασιλέων.
Καταλήφθηκε το 200 π.Χ. από τους Ρωμαίους.
64
238   Link   Δήμος Μακεδνών
Ο Δήμος Μακεδνών είναι παραλίμνιος Δήμος, ο οποίος βρίσκεται στην αντίπερα όχθη της πόλης της Καστοριάς και της λίμνης Ορεστιάδας (λίμνη της Καστοριάς).
59
239   Link   Δήμος Άργους Ορεστικού
Η Ορεστίδα ήταν ένα από τα αυτόνομα βασίλεια της άνω Μακεδονίας, που αντιστοιχεί κατά προσέγγιση στο σύγχρονο νομαρχιακό διαμέρισμα της Καστοριάς. Οι κάτοικοί της ήταν οι Ορέστες. Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της άνω Μακεδονίας, η Ορεστίδα ενσωματώθηκε στο Μακεδονικό Βασίλειο στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. από τον Φίλιππο Β΄.
61
240   Link   Δήμος Κερκυραίων
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ βρίσκεται στο κέντρο της ανατολικής πλευράς της Κέρκυρας και είναι ο αρχαιότερος Δήμος στο νησί και από τους παλαιότερους στην Ελλάδα.Ιδρύθηκε μετά την Ένωση της Επτανήσου την 6η Ιανουαρίου 1866, αλλά νομικά υφίσταται από το 1912 με το 261/31-8-1912 ΦΕΚ.Το 1997 ο Δήμος Κερκυραίων χαρακτηρίστηκε "Καποδιστριακός" και έτσι στα πλαίσια του νόμου 2539/97 "Σχέδιο Ι. Καποδίστριας" διευρύνθηκαν τα όρια του Δήμου και συμπεριλήφθηκαν οι πρώην κοινότητες Αλεπού, Ευρωπούλοι, Κανάλια (Δημοτικά Διαμερίσματα Δ. Κερκυραίων).
54
241   Link   Δήμος Σάμης
Ο Δήμος Σάμης βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Κεφαλονιάς, αριθμεί 2.297 κατοίκους και καλύπτει έκταση 129.326 στρεμάτων. Η Σάμη είναι το σημαντικότερο λιμάνι του νησιού. Η περιοχή συνδιάζει εκτεταμένη παράλια ζώνη αλλά και ενδιαφέρουσα ενδοχώρα.
57
242   Link   Δήμος Ιθάκης
Ο Δήμος Ιθάκης είναι Επαρχία του Νομού Κεφαλληνίας και ανήκει Διοικητικά στην Περιφέρεια Ιονίων Νησιών.
Εκκλησιαστικά ανήκει στην Μητρόπολη Λευκάδας.
72
243   Link   Δήμος Πυλαρέων Κεφαλλονιά
Η περιοχή της Πυλάρου στη βόρεια Κεφαλονιά θα μπορούσε να υπάρχει μόνο για να κρατάει στην αγκαλιά της τη μαγευτική παραλία του Μύρτου. Η φύση και η ιστορία όμως επεφύλαξαν και άλλες αποκλειστικότητες για αυτό το κομμάτι του νησιού των αντιθέσεων.
68
244   Link   Δήμος Ελλείου - Προννών Κεφαλλονιά


Δήμος Ελειού - ΠρόννωνO Δήμος Eλειού-Πρόννων είναι νεοσύστατος O.T.A. A΄βαθμού, ο οποίος συγκροτήθηκε με τον ν. 2539/97 ("Συγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Tοπικής Aυτοδιοίκησης", ΦEK 244/4-12-1997, τεύχος A΄), γνωστός ως σχέδιο "I. Kαποδίστριας".
72
245   Link   Δήμος Αργοστολίου
Η “Κρανίων γη” κατά Θουκυδίδη έδωσε το όνομά της στον πρώτο Δήμο που σχηματίσθηκε στις 17/12/1864 και που ονομάσθηκε : “Δήμος Κρανίων”. Το πρώτο έμβλημα του Δήμου είναι το ίδιο με αυτό που έχει και σήμερα : το μυθικό ήρωα Κέφαλο με το σκύλο του Λαίλαπα. Αρχικά ο Δήμος περιοριζόταν στα αυστηρά όρια της πρωτεύουσας πόλης και των γύρω της μικρών οικισμών. Η ανάπτυξη του Αργοστολίου υπήρξε ταχύτατη.
69
246   Link   Δήμος Ευρωπού
Ο Δήμος Ευρωπού, ένας νέος Καποδιστριακός Δήμος, δυναμικότητας 6042 κατοίκων, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Ν. Κιλκίς, δίπλα στους Δήμους Γουμένισσας και Αξιούπολης. Η έδρα του Δήμου βρίσκεται στον Ευρωπό.
57
247   Link   Δήμος Πολυκάστρου
Το Πολύκαστρο μέχρι το 1928 ήταν γνωστό με το όνομα Καρασούλι. Η ονομασία αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες των παλαιών κατοίκων είναι οθωμανικής προέλευσης και σημαίνει «Μαύρο έλος»
60
248   Link   Δήμος Αξιουπόλεως
Η Αξιούπολη βρίσκεται σε εύφορη παραποτάμια περιοχή της κοιλάδας του Αξιού, σε απόσταση 22 χλμ. δυτικά του Κιλκίς. Οι κάτοικοι είναι περίπου 3.000. Είναι αξιόλογο συγκοινωνιακό και αγροτοεμπορικό κέντρο της δυτικής όχθης του Αξιού, τοποθετημένη διαμετρικά σε σχέση με το Πολύκαστρο.
61
249   Link   Δήμος Κιλίς
Ο Δήμος Κιλκίς απέχει 48 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, 66 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" και 25 χιλιόμετρα από την ελληνοσκοπιανή μεθόριο.
82
250   Link   Δήμος Πικρολίμνης
Ο Δήμος Πικρολίμνης δημιουργήθηκε σύμφωνα με το Ν. 2539/1997,γνωστό και ως πρόγραμμα "Ιωάννης Καποδίστριας.
57
251   Link   Δήμος Κοζάνης
Στα παλαιολιθικά χρόνια ανάγεται η ύπαρξη ζωής στο νομό Κοζάνης.Οι κάτοικοι του νομού είναι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελιμιωτών Μακεδόνων, που
ανήκαν στα βορειοδυτικά ελληνικά φύλα.
49
252   Link   Δήμος Νεάπολης Κοζάνη
Οι ρίζες της Ιστορίας του Δήμου φτάνουν στην εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο κ. Αντ. Κεραμόπουλο, η Λεβαία - αρχαία πόλη, απ' όπου προήλθαν οι Αργεάδες Βασιλείς, οι οποίοι μετοίκησαν και έκτισαν τη Βεργίνα - πιθανόν να είναι η τοποθεσία « Ανάνα » της Πλατανιάς, ενώ κατά τον κ. Δημήτρη Κανατσούλη, η Λεβαία ήταν το « Μπουμπούστι », δηλαδή η σημερινή Πλατανιά.
78
253   Link   Δήμος Σιάτιστας
Σιάτιστα. Μία πόλη που ξέρει να υποδέχεται και να φιλοξενεί, με πλούσια ιστορία και με ένδοξο παρελθόν στην οικονομία, τις τέχνες και τα γράμματα, σας περιμένει να σας συναρπάσει σε κάθε σας βήμα.. Η Σιάτιστα έχει μία ιδιαίτερη φυσιογνωμία, που την ξεχωρίζει από άλλες πόλεις, και αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό κάθε εποχή του χρόνου.
48
254   Link   Δήμος Ασκιού
Ο Δήμος Ασκίου δημιουργήθηκε το 1999 με την συνένωση 6 οικισμών ( Νάματα, Σισάνι, Πελεκάνος, Εράτυρα, Γαλατινή και Καλονέρι) σύμφωνα με το νόμο «Ι. Καποδίστριας». Η ονομασία του προήλθε από το όρος Άσκιο, το οποίο εκτείνεται και φτάνει έως και τον ποταμό Αλιάκμονα.
87
255   Link   Δήμος Βελβεντού
Το Βελβεντό, μια κωμόπολη της Δυτικής Μακεδονίας, 4.000 κατοίκων, είναι χτισμένο στους πρόποδες των Πιερίων και στα πόδια του έχει την τεχνητή λίμνη του Πολυφύτου.
51
256   Link   Δήμος ΠτολεμαΪδας
Ο Δήμος Πτολεμαϊδας, με επίκεντρο την πόλη της Πτολεμαΐδας, μια σύγχρονη αστική πόλη με κομβικό ρόλο στην επαρχία Εορδαίας, καταλαμβάνει το Βόρειο-Κεντρικό τμήμα του νομού Κοζάνης.
95
257   Link   Δήμος Σολυγείας
Η αρχαία κώμη Σολυγεία, βρισκόταν πάνω σε ένα γραφικό λόφο που ονομαζόταν Σολύγειος. Τον Σολύγειο λόφο ο συγγραφέας του 2ου αιώνος μ.Χ Πολύαινος τον αναφέρει ως Σολύγην.
82
258   Link   Δήμος Ευρωστίνης
Κατά τη μυθολογία, στο Μαύρο όρος, που είναι τα Χελυδορέα Όρη των αρχαίων Ελλήνων, οδήγησε ο νεαρός Ερμής τα κλεμμένα βόδια του θεού Απόλλωνα και σ' αυτό βρήκε τη χελώνα, στο κέλυφος (χέλυς) της οποίας τέντωσε χορδές, κατασκευάζοντας έτσι την πρώτη λύρα, την οποία τελικά προσέφερε στον Απόλλωνα, ώστε να εξιλεωθεί για την κλοπή.
144
259   Link   Δήμος Κορινθίων;
Περιλαμβάνει τον πρώην δήμο Κορίνθου καθώς και τις πρώην κοινότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκέριζας και Σολομού.Έδρα του είναι η Κόρινθος που είναι και πρωτεύουσα του νομού.
Έχει έκταση 102.187 στρέμματα και πληθυσμό 33.435 κατοίκους.
62
260   Link   Δήμος Ξυλοκάστρου
Το Ξυλόκαστρο απέχει από την Κόρινθο περίπου 40 χιλιόμετρα είναι ένα ιδανικό μέρος για διαμονή, αλλά και για ορμητήριο περιηγήσεων. Το Ξυλόκαστρο είναι μια από τις πιο κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα. Πήρε το όνομά του από ένα ξύλινο κάστρο που πιστεύεται ότι ήταν χτισμένο εκεί κατά τα χρόνια της Φραγκοκρατίας (1204 - 1261 μ.Χ.).
92
261   Link   Δήμος Νεμέας
Το μοναδικό στον κόσμο Αγιωργίτικο αμπέλι ευδοκιμεί εδώ. Χάνεται το βλέμμα στους διονυσιακούς ορίζοντες του θαυματουργού και πρόσχαρου καρπού. Ο πρώτος άθλος του Ηρακλή έγινε στην Αρχαία Νεμέα .
79
262   Link   Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας
Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας υπάγεται στο Ν. Κορινθίας. Συστήθηκε το 1934, από μετασχηματισμό του τ. Δήμου Περαχωριτών.
94
263   Link   Δήμος Βόχας
Ο Δήμος Βόχας είναι ένας μεγάλος και γεμάτος φυσικές ομορφιές Δήμος του Ν.Κορινθίας . Το πράσινο των αμπελιών και το γαλάζιο της θάλασσας σμίγουν σε ένα γλυκό συνταίριασμα με το άρωμα των ανθών της πορτοκαλιάς και το θρόισμα των ασημόγκριζων φύλλων της ελιάς.
83
264   Link   Δήμος Τήνου
Η Τήνος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων μετά την Άνδρο και τη Νάξο. Ανήκει στις βόρειες Κυκλάδες και είναι παγκόσμια γνωστή ως ιερό νησί της Μεγαλόχαρης. Έχει πληθυσμό 10.000 κατοίκους περίπου και αποτελείται από 52 οικισμούς.
92
265   Link   Δήμος Άνδρου
Το ονομα του νησιού προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα απο το στρατηγό Ανδρο απο την Κρήτη, μυθικό οικιστή της μινωικής περιόδου. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές αποδεικνύουν την ύπαρξη ανεπτυγμένων οικισμών απο τους μυκηναϊκούς χρόνους ή και παλαιότερα. Το νησί έρχεται στο προσκήνιο της ιστορίας κατά τη Γεωμετρική Περιόδο (9ος-7ος αιώνας π.Χ.), όπως μαρτυρούν ίχνη οικισμού που σώζονται στη Ζαγορά, στη ΝΔ ακτή του νησιού κοντά στο Ζαγανιάρι.
45
266   Link   Δήμος Μυκόνου
Η Μύκονος, συμπεριλήφθηκε με τις Κυκλάδες στο νεοελληνικό κράτος από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του (1830).
Ο Δήμος της Μυκόνου ιδρύθηκε το 1834 με το διάταγμα του βασιλιά Όθωνα 'περί του σχηματισμού των δήμων του νομού Κυκλάδων' (ΦΕΚ 4/1835) ως δήμος της επαρχίας Τήνου και περιλάμβανε αρχικά όλο το νησί.
84
267   Link   Δήμος Σίφνου
Σίφνος. Εδώ θα βρει κάποιος ακόμα διαδρομές χαραγμένες με πέτρες, δάση από κέδρους και βελανιδιές, σχίνα και ελαιώνες, αμμόλοφους και φυτά της παραλίας (όπως τα κρινάκια) που απειλούνται με εξαφάνιση από τις μεσογειακές ακτές.
92
268   Link   Δήμος Κορθίου
Ο Δήμος Κορθίου βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ανδρου. Διασχίζεται από δύο ορεινούς όγκους, τους Γερακώνες στα βόρεια (που αποτελεί και το φυσικό όριο με το Δήμο Ανδρου) και τη Ράχη νοτιότερα. Ανάμεσά τους υπάρχει η εύφορη κοιλάδα του Κορθίου, αλλά και το επιβλητικό φαράγγι στα Διποτάματα, με τα άφθονα τρεχούμενα νερά και τους πολυάριθμους νερόμυλους. Στην περιοχή δεσπόζει το Κάστρο Φανερωμένης, παλιά μεσαιωνική οχύρωση, με εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο πέλαγος.
47
269   Link   Δήμος Κέας
Οι πρώτοι οικιστές της νεολιθικής εποχής, επέλεξαν βραχώδη υψώματα κοντά στην ακτή για να εποπτεύουν τη θάλασσα και τη στεριά. Τα ευρήματα που βρέθηκαν στον πρώτο οικισμό στο ακρωτήριο Κεφάλα μαρτυρούν τις πολιτισμικές αλληλεπιδράσεις της Κέας με την ηπειρωτική Ελλάδα, και φέρνουν στο φως τον Κυκλαδικό πολιτισμό. Ο οικισμός ιδρύθηκε στην τελική νεολιθική περίοδο (3.300 π.χ.), στο ομώνυμο ακρωτήριο, στη βορειοδυτική ακτή του νησιού.
83
270   Link   Δήμος Νάξου
Νάξος: Στην καρδιά των Κυκλάδων στην καρδιά του Αιγαίου, ακολούθησε πάντα τη μοίρα της περιπέτειας των κατοίκων του Αιγαίου. Μια μοίρα συνυφασμένη με ταξίδια, ανταλλαγές, νέες τεχνικές, πρωτοπόρες ιδέες, αλλά και πολέμους, συγκρούσεις για την ηγεμονία της θάλασσας.
82
271   Link   Δήμος Εξωμβούργου Τήνου
Η Τήνος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων μετά την Άνδρο και τη Νάξο. Ανήκει στις βόρειες Κυκλάδες και βρίσκεται νοτιοανατολικά της Άνδρου και βορειοδυτικά της Μυκόνου. Η απόσταση από την Άνδρο είναι μόλις (στο σημείο που ονομάζεται Στενό) 1/2 μίλι ενώ οι κοντινότερες ακτές της Μύκονου απέχουν περίπου 11 μίλια.
97
272   Link   Δήμος Κύθνου
Η Kύθvoς ή Θερμιά, βρίσκεται ανάμεσα στη Τζιά και τη Σέριφο, απέχει από τον
Πειραιά 52 ναυτικά μίλια, μια από­σταση που τα κανονικά πλοία την διασχίζουν σε 3 ώρες και από το λιμάνι του Λαυρίου μόνο 2 ώρες. Έχει έκταση 99τετρ. χιλιόμετρα και 1.500 περίπου μόνιμους κατοίκους.
72
273   Link   Κοινότητα Ηράκλειας
Η Ηρακλειά ανήκει στις Μικρές Κυκλάδες και βρίσκεται 18 ναυτικά μίλια από τη χώρα της Νάξου (1 ώρα απόσταση με το πλοίο). Έχει εμβαδόν 18,078 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Υπάρχουν 2 οικισμοί: ο Aγιος Γεώργιος όπου βρίσκεται και το λιμάνι και η χώρα του νησιού, η Παναγιά.
85
274   Link   Δήμος Σελέρου Ξάνθης
Ο Δήμος Σελέρου βρίσκεται στον Νομό Ξάνθης και συγκεκριμένα 11 χιλιόμετρα από την πόλη της Ξάνθης (στον δρόμο Ξάνθης - Κομοτηνής μέσο Ιάσμου) και περιλαμβάνει τους οικισμούς: Άκαρπο, Βελοχώρι, Γρήγορο, Λευκόπετρα, Ρύμη, Σήμαντρα, Σέλερο (έδρα) και Φίλια.
89
275   Link   Δήμος Αντίπαρου
Η Αντίπαρος είναι ένα κατάλευκο σύνολο λουσμένο από έντονες πινελιές, στο καταγάλανο Αιγαίο. Είναι τόπος ιστορικός με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Μνημεία και σύμβολα μας μιλούν για τις μορφές που έζησαν πάνω στο νησί, δημιουργοί του μοναδικού Κυκλαδίτικου Πολιτισμού, δημιουργοί στης ιστορίας μας.
104
276   Link   Δήμος Σχοινούσας
Η νήσος Σχοινούσα υπάγεται Διοικητικά στον Νομό Κυκλάδων. Έχει έκταση 9 τετραγωνικά Χιλιόμετρα και μόνιμο πληθυσμό περί τους 250 κατοίκους.
Η ονομασία Σχοινούσα απαντάται σε έγγραφα της μονής Χοζοβιώτισσας της Αμοργού, του δεκάτου πέμπτου αιώνα. Σε παλιούς ναυτικούς χάρτες του δεκάτου ογδόου αιώνα, που υπάρχουν στο ναυτικό μουσείο της Ύδρας, το νησί αναφέρεται ως S.Quinoze πιθανό όνομα Ενετού στρατιωτικού διοικητή.
70
277   Link   Δήμος Σερίφου
Ανάμεσα στην απέραντη γοητεία του καταγάλανου Αιγαίου ξεχωρίζει με τρόπο μοναδικό η
«σιδηρά νήσος» των Κυκλάδων και με την ιδιαίτερη ομορφιά της, μαγεύει τους επισκέπτες
από την πρώτη στιγμή.
Σε μικρή απόσταση από τον Πειραιά (2.5 ώρες με ταχύπλοο και 4.5 με το συμβατικό πλοίο),
το νησί του Περσέα και των Κυκλώπων, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ευχάριστες
αποδράσεις δίπλα στο κύμα και στον κυκλαδίτικο ήλιο!
167
278   Link   Δήμος Πάρου
70
279   Link   Δήμος Θήρας
πειτα από την πτώση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους της Τέταρτης Σταυροφορίας (1204)και τη δημιουργία της Λατινικής Αυτοκρατορίας του Βοσπορου, ο Δάνδολος παραχώρησε τα νησιά στον ανηψιό του, Mark Sanoudo. Έτσι, δημιουργήθηκε το Δουκάτο της Νάξου ή Αρχιπέλαγος. Η Θήρα έγινε ο θρόνος για έναν από τις τέσσερις Λατινικές Επισκοπές του Δουκάτου και μαζί με την Θηρασιά, χορηγήθηκε ως βαρωνεία στον Iakov Varotsi.
51
280   Link   Δήμος Μήλου
Η Μήλος, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων και έχει έκταση 151 τ.χλμ., ενώ ο μόνιμος πληθυσμός της είναι 4.700 κάτοικοι. Απέχει 87 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά, 270 από τη Θεσσαλονίκη και 105 από το Ηράκλειο.
92
281   Link   Δήμος Αμοργού
Ο Δήμος Αμοργού συστάθηκε το έτος 1999 μετά από συνένωση των Κοινοτήτων: Αμοργού, Αιγιάλης, Αρκεσίνης, Βρούτση, Θολαρίων, Καταπόλων, βάσει του Νόμου Καποδίστρια. Η έδρα του Δήμου βρίσκεται στη Χώρα Αμοργού.
142
282   Link   Δήμος Οιτύλου
Ο Δήμος Οιτύλου ή Αποσκερή Μέσα Μάνη, όπως αποκαλείται από τους ντόπιους, βρίσκεται στη καρδιά της Μάνης, στο νοτιότερο σημείο της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο φιλόξενος Δήμος μας, σας αναμένει όλο το χρόνο για ένα όμορφο οδοιπορικό, σε μέρες ξεκούρασης και αναψυχής, σε μέρες πολιτισμού και τέχνης.
83
283   Link   Δήμος Μυστρά
Ο Δήμος Μυστρά ιδρύθηκε με το Ν.2539/1997 «Ιωάννης Καποδίστριας» και άρχισε να λειτουργεί από την 1.1.1999.
Ο Δήμος Μυστρά απλώνεται μεταξύ Ταϋγέτου και Σπάρτης και συνορεύει βόρεια με το Δήμο Πελλάνας, νότια με το Δήμο Σπάρτης, ανατολικά με το Δήμο Οινούντος και δυτικά με το Νομό Μεσσηνίας.Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή (2001) ο πληθυσμός του είναι 4608 κάτοικοι και η συνολική του έκταση είναι 131.900 στρέμματα.
Περιλαμβάνει συνολικά εννέα (9) Δημοτικά Διαμερίσματα, πρώην Κοινότητες και οκτώ (8) οικισμούς
47
284   Link   Δήμος Βοιών
Κομμάτι της ελληνικής γης τα Βάτικα, πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια ήταν σκεπασμένα από θάλασσα. Η γεωλογική τους μορφή άλλαξε πολλές φορές λόγω των τρομακτικών ανακατατάξεων στα πιο βαθιά στρώματα του φλοιού της γης.
74
285   Link   Δήμος Μολάων
Ο πρώτος οικισμός των Μολάων δημιουργήθηκε κατά την ύστερη βυζαντινή περίοδο (12ος - 13ος αιών) στο χώρο γύρω και βόρεια από τον «Παλιόπυργο» με μετακίνηση κατοίκων από τους γειτονικούς οικισμούς, εξαιτίας της ύπαρξης εδώ των πηγαίων νερών, των άριστων κλιματολογικών συνθηκών και της στοιχειώδους αλλά πολύτιμης προστασίας από τους διάφορους επιδρομείς .
82
286   Link   Δήμος Θεραπνών
Το όνομα του δήμου όπως φυσικά και του παλαιότερου που βρισκόταν στην ίδια περίπου περιοχή, προήλθε από την αρχαία πόλη της Λακωνίας, Θεράπνες . Στην αριστερή όχθη του Ευρώτα και νοτιοανατολικά της Σπάρτης κατά τους μυθικούς και προϊστορικούς χρόνους βρισκόταν η πόλη Θεράπναι ή Θεράπνη. Κατά την παράδοση το όνομα της το πήρε από την κόρη του αυτόχθονου Λέλεγα πρώτου βασιλιά της Λακωνικής.
63
287   Link   Δήμος Ζάρακα
Ο Δήμος Ζάρακα, ένας αναδυόμενος προορισμός εντόε της Λακωνίας, περιλαμβάνει μια ολόκληρη περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς με επίκεντρο το γραφικό κυπαρίισι, την Ρειχία - έδρα του δήμου - και τον εκπληκτικό Γέρακα με το φιόρδ του.
100
288   Link   Δήμος Λιβαδίου
Ο Δήμος Λιβαδίου συστάθηκε το 1999. Είναι Καποδιστριακός Δήμος αποτελούμενος από δύο Τοπικά Διαμερίσματα, το Λιβάδι και τη Δολίχη.
55
289   Link   Δήμος Μελιβοίας
Αρχαία πόλη και όρμος πλοίων της Θεσσαλικής Μαγνησίας, αναφερόμενη ήδη από τον Όμηρο. Φυσικός λιμένας στην περιοχή δεν υπάρχει, ο όρμος όμως της Μελιβοίας υπήρξε ιστορικός καθ’όσον στην παραλία του ξεβράστηκαν πολλά ναυάγια του στόλου του Ξέρξη όπως λεπτομερέστατα εξιστορεί ο Ηρόδοτος. Κατά τον Τρωικό πόλεμο η Μελιβοία μετείχε με αρχηγό τον έξοχο τοξότη Φιλοκτήτη.
78
290   Link   Δήμος Ελασσόνας
Ο Δήμος Ελασσόνας είναι ο πιο μεγάλος ΟΤΑ της Επαρχίας Ελασσόνας και καταλαμβάνει γεωγραφικά το κεντρικό της τμήμα. Έδρα του δήμου είναι η πόλη της Ελασσόνας. Η Επαρχία Ελασσόνας μαζί με τις επαρχίες Τιρνάβου, Αγιάς και Φαρσάλων, ανήκουν στο Νομό Λάρισας.
63
291   Link   Δήμος Νίκαιας
Με το Βασιλικό Διάταγμα της 31ης Μαρτίου 1882 (ΦΕΚ 126) "Περί της εις Δήμους διαιρέσεως της κατά τον νομόν Λαρίσης ομωνύμου επαρχίας" σχηματίσθηκαν οι οκτώ Δήμοι που αποτέλεσαν την επαρχία Λάρισας και ήταν οι εξής :
1.Λαρίσης,2.Κραννώνος, 3.Νέσσωνος, 4.Αμπελακίων, 5.Συκουρίου, 6.Αρμενίου, 7.Ογχήστου και 8.Φακίου
53
292   Link   Δήμος Σαρανταπόρου
Ο Δήμος Σαρανταπόρου εντάσσεται διοικητικά στο Ν. Λάρισας και στην Επαρχία Ελασσόνας. Απέχει 60 χλμ από την πόλη της Λάρισας και 20 χλμ από την Ελασσόνα. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού, στα όρια με το νομό Κοζάνης, ανάμεσα από τα Καμβούνια όρη και το μυθικό βουνό του Ολύμπου.
83
293   Link   Δήμος Τυρνάβου
Δεκαέξι μόλις χλμ. Β.Δ. της Λάρισας συναντάμε την πόλη του Τυρνάβου (παλιότερη ονομασία Τρίνοβος ή Τρίνοβον) με 17.000 περίπου κατοίκους, έδρα ομώνυμου Δήμου. Επικράτησαν τρείς εκδοχές σχετικά με την προέλευση του ονόματος.
Σύμφωνα με την πρώτη, πρόκειται για σλαβική λέξη, που σημαίνει αγκαθότοπος, ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη, ο Τύρναβος έλαβε το όνομα του από τις τούρνες, δηλ. τα ψάρια, που διαβιούσαν στα νερά του Τιταρήσιου ποταμού ή Ξηριά.
45
294   Link   Δήμος Αμπελακίων Αττικής
Οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν δύο πόλεις στο νησί της Σαλαμίνας, την Αρχαία και την Ομηρική Σαλαμίνα. Η τελευταία βρισκόταν στη Νότια πλευρά του νησιού και ήταν "νοτίως τετραμμένην προς Αίγιναν" όπως αναφέρει ο Παυσανίας. Η αρχαία πόλη ήταν στη χερσονοειδή περιφέρεια που σήμερα ονομάζεται Κυνόσουρα και στην αμέσως μικρότερη χερσόνησο όπου σήμερα βρίσκεται το Καματερό και μέρος του Αμπελακίου.
65
295   Link   Δήμος Ολύμπου

O Δήμος Ολύμπου βρίσκεται στις παρυφές του όρους Ολύμπου, στο Νοτιοδυτικό τμήμα του, εντός των ορίων του νομού Λάρισας. Ως νεοσύστατος δήμος απαρτίζεται από επτά πρώην κοινότητες με τους συνοικισμούς τους και ο συνολικός πληθυσμός του,σύμφωνα με στοιχεία της απογραφής του 1991 ανέρχεται σε 4.410 κατοίκους.Ο Δήμος Ολύμπου είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης του ορεινός, αποτελείται όμως και από ημιορεινές καθώς και πεδινές εκτάσεις.
76
296   Link   Δήμος Λαρισσαίων
Το όνομα της –Λάρισα- είναι πελασγικό και σημαίνει φρούριο ή ακρόπολη. Σύμφωνα με ένα μύθο, η πόλη μας χτίστηκε στην πελασγική περίοδο από το Λάρισα, γιο του Πελασγού.Από την προελληνική και την πρωτοελλαδική περίοδο υπήρξε πάντοτε οικισμός, σαν πόλη, σαν ακμαίο κέντρο πολιτισμού, άλλοτε μικρή και άλλοτε σημαντικότατη.
84
297   Link   Δήμος Πλατύκαμπου
Πριν από χιλιάδες χρόνια η Θεσσαλία ήταν μια απέραντη λίμνη. Ένας ισχυρός σεισμός όμως χώρισε στα Τέμπη τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο κι έτσι το νερό χύθηκε στο Αιγαίο Πέλαγος. Δημιουργήθηκε τότε η απέραντη Θεσσαλική πεδιάδα και η κοιλάδα των Τεμπών, την οποία διαρρέει ο Πηνειός ποταμός.
53
298   Link   Δήμος Νεάπολης Λασιθίου
Στο Δήμο Νεαπόλεως, υπάγονται οι εξής δήμοι:Αγίου Αντωνίου, Βουλισμένης, Βρυσών, Καρυδίου, Καστελλίου Φούρνης, Λαστίδας, Νεαπόλεως, Νικηθιανού, Φούρνης, Χουμεριακού.
67
299   Link   Δήμος Αγίου Νικολάου
Ο Άγιος Νικόλαος, η Ελούντα και ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Μεραμβέλλο συγκαταλέγονται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης. Τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής, είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του υπέροχου Ελληνικού τοπίου, όπως το έχετε φανταστεί.
72
300   Link   Δήμος Ιεράπετρας
Xτισμένη σε μια στρατηγική γωνιά της Eυρώπης, ευνοούμενη από τη φύση, η Iεράπετρα αναπτύσσεται συνεχώς από τα πρώτα χρόνια του αρχαίου Kρητικού πολιτισμού και ήταν ανέκαθεν ένα σημαντικό κέντρο γεμάτο δράση και ενδιαφέροντα. Γνωρίζει μεγάλη άνθηση κατά τις περιόδους του Mινωικού, του Pωμαϊκού και του Bυζαντινού πολιτισμού. Aλλά και κατά τους χρόνους της Aραβοκρατίας, της Eνετοκρατίας και της Tουρκοκρατίας, η Iεράπετρα παρέμενε πάντοτε ένα από τα ισχυρότερα εμπορικά κέντρα αποτελώντας τη “Nοτιότερη Πύλη της Eυρώπης”!
81
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 3 από 5

Ανακαίνιση κατοικίας & επιχείρησης 
Ανακαινίσεις & πάσης φύσεως οικοδομικές εργασίες με 40% έκπτωση, Δωρεάν Μελέτη. Καλέστε στο telefon_icon 6995431641

balsamo banner business small

myorthodontist banner business small

pegasos safety banner business small

iv design banner business small

kosmovitrina banner business small

orthostatisi banner business small

giontapepe business banner small

metakomisis banner business small

sofioglou banner business small

karampidis banner business small

oshoes banner business small

sapon banner business small