logo

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
 
Σύνδεση  \/  Εγγραφή  \/ 

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας

Δεν έχετε Λογαριασμό ακόμη;

Παρακαλώ, εισάγετε έγκυρο Όνομα Χρήστη. Χωρίς κενά, τουλάχιστον 2 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει μόνο γράμματα και αριθμούς.
Παρακαλώ, εισάγετε έγκυρο Κωδικός πρόσβασης. Χωρίς κενά, τουλάχιστον 4 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει μόνο γράμματα και αριθμούς.
Οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι ίδιοι.
Παρακαλώ εισάγετε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι ίδιοι. ?>
Τα Πεδία που επισημαίνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

exnethellas horizontal mar 16
 andras_gynaika_paidi

Ο Άνδρας, η Γυναίκα & το Παιδί

Αθλητισμός Αισθητική, Ομορφιά Εκπαίδευση, Σχολές, Εργασία Ενδιαφέροντα, Χόμπυ Κοσμήματα, Αξεσουάρ Μόδα, Ένδυση, Αξεσουάρ Οργάνωση Γάμου & Βάφτισης Παιδικά, Υπηρεσίες Εξοπλησμός, Είδη επιβίωσης

industry-icon

Η Επιχείρηση & Ο Εργαζόμενος

Είδη προστασίας Εξοπλισμός, Διαμόρφωση Αγροτικά Μηχανήματα Εξοπλισμός Διαφήμιση Προβολή Βιομηχανία, Εμπόριο, Υπηρεσίες Ειδήσεις, ΜΜΕ Τεχνολογία, Internet
ygeia_iatreia

H Υγεία, Ιατροί

Ιατρεία, Ιατροί Θεραπευτήρια Κλινικές Ιατρικά Μηχανήματα, Εξοπλισμός Διατροφικά, Θεραπευτικά Βοηθητικό Προσωπικό
katoikia_diakosmish

Η Κατοικία & ο Κήπος

Ακίνητα – Οικοδομικά Ηλεκτρικά & Ηλεκτρονικά Κατοικία – Διακόσμηση Κατοικίας Κατοικίδια, Αξεσουάρ, Ιατρεία

myorthodontist banner business time

kosmovitrina banner business new

metakomisis banner business new

sofioglou banner business time

Στείλτε μας τα στοιχεία σας

Home Κατάλογος Ιστοσελίδων Δήμοι, Κοινότητες & Νομαρχίες, Περιφέρειες

Προβολή # 
# Σύνδεσμος Επισκέψεις
301   Link   Δήμος Σητείας
Η πολιτεία της Σητείας έζησε μεγάλες περιπέτειες. Το 1508 φοβερός σεισμός έπληξε την πόλη και προξένησε μεγάλες καταστροφές. Προτού ακόμα επιορθωθούν οι ζημιές του σεισμού αυτού οι επιδρομές του φοβερού Μπαρμπαρόσα ερήμωσαν τα Σητειακά παράλια.
81
302   Link   Δήμος Μακρύγυαλου
O Μακρύγυαλος είναι μια ειρηνική θέρετρο-πόλη χαλάρωσης στη νοτιοανατολική ακτή της Κρήτης, περίπου 45 μίλια (70km) από τις δυναμικές ζώνες τουριστών Ελούντα.Η μακριά παραλία προσφέρει το ασφαλές ρηχό λούσιμο ενάντια σε ένα σκηνικό χρωματισμένο πράσινο, και η τοπική περιοχή είναι πλούσια σε φυσικούς, ιστορικούς, και πολιτιστικούς θησαυρούς.
79
303   Link   Δήμος Βραχασίου
208
304   Link   Δήμος Μούδρου
Η ιστoρία της Λήμνoυ ξεκινά από την πρoϊστoρική αρχαιότητα. Αρχαιoλoγικές ανασκαφές έχoυν φέρει στo φως ευρήματα πoυ δείχνoυν την ύπαρξη πρώιμoυ πoλιτισμoύ στo νησί από την τέταρτη χιλιετία π.Χ.Η θέση του νησιού στο κέντρο του Βορείου Αγαίου απέναντι από τα Στενά των Δαρδανελίων καθόρισε την ιστορική του πορεία. Η Λήμνος εποικήθηκε στο πέρασμα των χρόνων από τους Σίντιες τους αγριοφώνους, όπως τους ονομάζει ο Όμηρος,(Οδύσσεια, ραψ.η, στ.294) τους Κάρες, τους Κρήτες, τους Μίνυες και τους Πελασγούς. Οι ιστορικοί επιβεβαιώνουν ότι η Λήμνος κατοικείται από τη Μέση Νεολιθική εποχή. Έχουν βρεθεί σε όλο το νησί Νεολιθικοί οικισμοί όπως η Ηφαιστία, η Αξιά, η Κώμη κ.α.
78
305   Link   Δήμος Μανταμάδου
Η Λέσβος ανήκει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου Πελάγους. Mε έκταση 1.636 τ.χλμ. είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδος. Απέχει 188 ν.μ. από τον Πειραιά, 218 ν.μ. από την Θεσσαλονίκη και 55 ν.μ. από την Χίο.
Ο πληθυσμός της είναι περίπου 100.000 και η Μυτιλήνη είναι η πρωτεύουσα του νησιού, καθώς και διοικητικό κέντρο - έδρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, Υπουργείου Αιγαίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στην Λέσβο περιλαμβάνει συνολικά 13 Δήμους.
93
306   Link   Δήμος Μήθυμνας
Η Μήθυμνα είναι έδρα της ομώνυμης επαρχίας και μαζί με τα χωριά Σκάλα Συκαμιάς, Συκαμιά, Λεπέτυμνο, Αργενο, Βαφειό και την εξοχική περιοχή της Εφταλούς αποτελεί σήμερα διοικητικά τον Δήμο Μήθυμνας.
66
307   Link   Δήμος Ευερέτουλας
Ο Δήμος Ευεργέτουλα καλύπτει το ανατολικό τμήμα της Λέσβου και αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Ασωμάτου, Ιππείου, Κάτω Τρίτους, Κεραμείων, Λάμπου Μύλων, Μυχούς και Συκούντας.
114
308   Link   Δήμος Γέρας
Στη νότια πλευρά της νήσου Λέσβου και σε απόσταση 25 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, Μυτιλήνη, βρίσκεται ο Δήμος Γέρας. Περιλαμβάνει την περιοχή που εκτείνεται επί της δυτικής ακτής του κόλπου της Γέρας, από τον οποίο πήρε και την ονομασία του. Τα όρια του Δήμου συμπίπτουν με τα όρια του Συμβουλίου Περιοχής 4ης εδαφικής περιφέρειας, συνορεύει με τους Δήμους Ευεργέτουλα και Πλωμαρίου και είναι ο τρίτος σε σειρά δήμος, από άποψη πληθυσμού, του Νομού Λέσβου.
77
309   Link   Δήμος Μυτιλήνης
Μυτιλήνη. Το όνομά της συναντάται πολλές φορές στον κόσμο του μύθου.
Έτσι λεγόταν η μητέρα και η κόρη του Μάκαρα, γιου του Ήλιου και αδελφού του Απόλλωνα, που ήρθε στο ερημωμένο νησί, ύστερα από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, ακόμη η γυναίκα του Λέσβου, καθώς και η κόρη του Πέλοπα.
99
310   Link   Δήμος Ελλομένου Λευκάδα
Η φράση «Ελλόμενος» εκ της οποίας προήλθε και η πρώτη ονομασία του Δήμου «Ελλομένου» έχει αρχαιοελληνικές καταβολές.
95
311   Link   Δήμος Σφακιωτών

Ο Δήμος Σφακιωτών προέρχεται από την συνένωση του πρώην Δήμου Σφακιωτών και των πρώην Κοινοτήτων Εξάνθειας και Δρυμώνα, με την εφαρμογή του προγράμματος «Ι. Καποδίστριας».
Ο Δήμος Σφακιωτών βρίσκεται στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του Νομού Λευκάδας.
Όμοροι είναι οι Δήμοι Λευκάδας, Καρυάς και Απολλωνίων.
109
312   Link   Δήμος Μεγανησίου
Το Μεγανήσι, γνωστό στην αρχαιότητα ως “Τάφος”, έχοντας εποικιστεί από τη Νεολιθική Εποχή, συγκεντρώνει πλήθος αναφορών από τους φημισμένους συγγραφείς της αρχαίας γραμματείας, αρχής γενομένης από τον Όμηρο. Κυρίως στην Οδύσσεια, αλλά και στα βιβλία του Στράβωνα και στον ίδιο τον Ευριπίδη εμφανίζεται γλαφυρά η δράση των τότε κατοίκων του. Οι Τάφιοι σχετίζονταν κυρίως με το θαλάσσιο εμπόριο αλλά και με την πειρατεία. Οι Τηλεβόες, συγγενικό φύλο των Ταφίων φέρονται και ως αποικιστές στην Ιταλική χερσόνησο και αλλού.
135
313   Link   Δήμος Αργαλαστής
Ο Δήμος Αργαλαστής βρίσκεται στο Νότιο Πήλιο και αποτελεί μέρος του ορεινού όγκου του Πηλίου Στο Βόρειο τμήμα οΔήμος Αργαλαστής συνορεύει με το Δήμο Αφετών, ενώστονότιο τμήμα συνορεύει με τον Δήμο Σηπιάδος. Ανατολικά και Δυτικά βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος και τον Παγασητικό Κόλπο αντίστοιχα. Έδρα του Δήμου είναι η Αργαλαστή.
69
314   Link   Δήμος Νέας Αγχιάλου

Η Νέα Αγχίαλος χτίστηκε στα 1907 - 1908 στη μέση του δημόσιου δρόμου Βόλου Αλμυρού, στη θέση "καινούριο", αμφιθεατρικά, στους πρόποδες ενός χαμηλού βουνού που εμποδίζει τους Β. ανέμους. Νότια δροσίζεται από τον Παγασητικό κόλπο. Ανατολικά και Δυτικά εκτείνονται τα ελαιοπερίβολα, τα αμπέλια και τα χωράφια της.
101
315   Link   Δήμος Πορταριάς
Ο Δήμος αποτελείται από τέσσερα χωριά. Την Πορταριά, την Άνω Δρυανούβαινα των Βυζαντινών με το εκκλησάκι της Παναγίας της Πορταρέας απ' το οποίο πήρε το όνομα της, την πηγή Μάνα, τα πλατάνια και τα άφθονα νερά. Την Άλλη Μεριά, έναν νεότερο παραδοσιακό οικισμό. Παλαιό βοσκότοπο, βλαχομαχαλά, που αξιώθηκε να γίνει ένα από τα ωραιότερα χωριά με ανθοκαλλιέργειες και εξαιρετική θέα στο Βόλο. Τις Σταγιάτες, με την πηγή των πεντακάθαρων νερών της και την παράδοση της στα νόστιμα λουκάνικα και το Κατηχώρι, που φημίζεται για το κρασί και το τσίπουρο, την αμφιθεατρική διάταξη των σπιτιών του και τους ζεστούς ανθρώπους.
93
316   Link   Δήμος Μουρεσίου Πήλιο
Βρισκόμαστε στις βορειοανατολικές πλαγιές του βουνού, την πιο ευλογημένη περιοχή του Πηλίου, όπου η ομορφιά του καταπράσινου ορεινού τοπίου συνδυάζεται αρμονικά με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και την γλύκα της χρυσαφένιας αμμουδιάς όλες τις εποχές του χρόνου.
105
317   Link   Δήμος Βόλου
Η ανάπτυξη του Βόλου μετά την προσάρτηση υπήρξε ραγδαία. Η βιοτεχνική παράδοση του Πηλίου, το λιμάνι του καθώς και τα παροικιακά κεφάλαια που εισέρευσαν στην περιοχή ήταν μερικοί από τους παράγοντες, που ευνόησαν την οικονομική εξέλιξη της πόλης με κύριες κατευθύνσεις το εμπόριο και τη βιομηχανία.
69
318   Link   Δήμος Αγριάς
Θα μας βρείτε πολύ εύκολα αν ακολουθήσετε τον παραλιακό δρόμο από Βόλο προς το Κεντρικό και Νότιο-ανατολικό Πήλιο, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το Βόλο.
Ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή θα διαπιστώσετε δίπλα σας την στενή σιδηροδρομική γραμμή από το μοναδικό τραινάκι του Πηλίου το οποίο και θα συναντήσετε την θερινή περίοδο κατά την εκτέλεση του δρομολογίου Βόλου- Αγριάς.
65
319   Link   Δήμος Πτελεού Μαγνησία
Ο Δήμος Πτελεού είναι ιδανική περιοχή για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κυρίως όμως το καλοκαίρι που υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση. Το κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πτελεού (Πτελεός, Αχίλλειο, Άγιοι Θεόδωροι και Γαύριανη) έχει τη δική του ιστορία και παράδοση που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Στη νότια πλευρά του Παγασητικού κόλπου, μόλις 35 χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, απέναντι από τις Σποράδες, βρίσκεται ο Δήμος Πτελεού.
103
320   Link   Δήμος Αλονήσσου
Ο δεσμός του ανθρώπου με τις Σποράδες έχει τις ρίζες του πολύ πίσω στο χρόνο. Η σημερινή Αλόννησος έλαβε αυτό το όνομα στα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης της Ελλάδας και δεν ταυτίζεται με την Αλόννησο των αρχαίων. Το νησί κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν Ίκος, ενώ Αλόννησο ονόμαζαν οι αρχαίοι Έλληνες, πιθανόν το γειτονικό προς τα βόρεια νησί της Κυρά-Παναγιάς.
86
321   Link   Δήμος Σκιάθου
Η πόλη της Σκιάθου είναι ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Είναι κτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού σε έναν απάνεμο κόλπο που χωρίζει σε δύο μέρη το νησί Μπούρτζι.
83
322   Link   Δήμος Ιωλκού Μαγνησίας
Ο Άνω Βόλος μαζί με την Ανακασιά και τον Άγ. Ονούφριο, αποτελούν από το 1991 το Δήμο Ιωλκού. Tο Πήλιο είναι από τα κατ' εξοχήν "αρχαία" βουνά της πατρίδος μας. Η θέση του μέσα στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, η ομορφιά, ο πλούτος των φυσικών πόρων και ο συνδυασμός του με τη θάλασσα (Αιγαίο και Παγασητικό κόλπο) το έκαναν γνωστό από τα πανάρχαια χρόνια.
67
323   Link   Δήμος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας
Η Ν. Ιωνία είναι ο δεύτερος σε μέγεθος δήμος του νομού Μαγνησίας, μετά το Δήμο Βόλου, με τον οποίο αποτελεί ένα ενιαίο Πολεοδομικό Συγκρότημα.
115
324   Link   Δήμος Κορώνης
Ανάμεσα στη θάλασσα και τον ουρανό, μια σταλιά γης, σαν νησοακρωτήρι, σμαράγδι θαρρείς ασπροντυμένο, γεμάτο στοχασμούς για τη παλιά αίγλη και λαμπαδηδρομία.Ρίο, Ασίνη, Αίπεια, Κορώνη.
Τέσσερα ονόματα, που λάμψανε πάνω σ' αυτό το βραχίονα εδώ και τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Ένα τόσο δα κομμάτι γης, που τόσα έχει να μας πει. Ακμές και πτώσεις, πανηγυρισμούς και οδυρμούς.
104
325   Link   Δήμος Αετού Φλώρινα
Ο Δήμος Αετού, με την παρουσία του στο διαδίκτυο, φιλοδοξεί να δώσει μια νέα διάσταση στην επικοινωνία του με τον πολίτη Μέσω της σελίδας μας, προσδοκούμε να ενημερώνουμε για το έργο της δημοτικής αρχής, των υπηρεσιών, τις ποικίλες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο δήμο μας, ενημέρωση για την περιοχή ενώ απώτερος σκοπός μας είναι η καλύτερη παροχή των υπηρεσιών.
115
326   Link   Δήμος Γαργαλιάνων
Γαργαλιάνοι. Κωμόπολη 6.500 κατοίκων από τις ομορφότερες της Δυτικής Πελοποννήσου, έδρα του Δήμου Γαργαλιάνων. Το "μπαλκόνι" της Μεσσηνίας. Η πόλη είναι κτισμένη σε υψόμετρο 300 m., απέχει μόλις 5 χλμ. από τη θάλασσα.
68
327   Link   Δήμος Πύλου
Η Πύλος, την οποία ίδρυσε ο μεγαρέας Πύλος, γνώρισε τόσο μεγάλη ακμή και δόξα με τον Νηλέα που ο Όμηρος την αποκαλεί πόλη του Νηλέως. Ο Νέστωρ, γιός του Νηλέα βασίλεψε τον 13ο αι. π.Χ. επί τρεις γενιές. Σύμφωνα με τον Παυσανία, η ομηρική Πύλος ήταν στο ύψωμα Κορυφάσιο, βόρεια πάνω από τον κόλπο της Βοϊδοκοιλιάς. Εκεί ήταν, όπως έλεγαν, το σπίτι και ο τάφος του Νέστορος, και κοντά του ο τάφος του Θρασυμήδη, ενός από τους επτά γιούς του, καθώς και η σπηλιά όπου έβαζε ο μυκηναίος βασιλιάς τις αγελάδες του.
81
328   Link   Δήμος Λεύκτρου`
Ο Δήμος Λεύκτρου συστάθηκε με το πρόγραμμα «Ιωάννης Καποδίστριας», έχει πληθυσμό 5.908 κατοίκους και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε έκταση στο νομό Μεσσηνίας, αποτελούμενος από 19 πρώην κοινότητες και 43 οικισμούς.
78
329   Link   Δήμος Μεθώνης
Το κάστρο της Μεθώνης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά σύνολα του ελληνικού χώρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καστροπολιτείας καταλαμβάνει ολόκληρη την έκταση στα ΝΔ παράλια της Πελοποννήσου, με ένα εξαιρετικό φυσικό λιμάνι, το οποίο κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους αποτελούσε σταθμό στο δρόμο των προσκυνητών για τους Αγίους Τόπους και των εμπορικών πλοίων από τη Δύση στην Ανατολή.
68
330   Link   Δήμος Φιλιατρών
Τα Φιλιατρά είναι η έδρα του ομώνυμου Δήμου, της επαρχίας Τριφυλίας, του Νομού Μεσσηνίας. Είναι κτισμένα στο δυτικό άκρο του Νομού Μεσσηνίας, κοντά στις ακτές του Ιονίου Πελάγους, σε υψόμετρο 70 μέτρων. Ο πληθυσμός του Δήμου είναι 9.334 κάτοικοι και η έκτασή του είναι 114.877 στρέμματα.
133
331   Link   Δήμος Κυπαρισσίας
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ιδρύθηκε με το Νόμο «Περί Συστάσεως των Δήμων» στις 27-12-1833.Η πρώτη Δημοτική Αρχή της Κυπαρισσίας διορίστηκε το 1834 από την εκλεγμένη Δημογεροντία με Δήμαρχο τον Ανδρέα Ζαδέ. Η Κυπαρισσία ήταν έδρα Δημογεροντίας.
105
332   Link   Δήμος Παπαφλέσσα
Ο Δήμος Παπαφλέσσα βρίσκεται στην καρδιά του νοτιοδυτικού άκρου του Νομού Μεσσηνίας με κέντρο του και έδρα του δήμου το Βλαχόπουλο.Ο δήμος περιλαμβάνει μία σύνθεση Ορεινών και ημιορεινών εκτάσεων ( 42137 χιλ.στρεμ.) και έχει πληθυσμό 2.205 κατοίκους.
141
333   Link   Δήμος Μεσσήνης
Βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του ποταμού Παμίσου και απέχει από τη πρωτεύουσα του νομού, τη Καλαμάτα, 10 χιλιόμετρα. Ο Πληθυσμός της είναι 6.912 κάτοικοι.
Ο Παυσανίας το 150 π.Χ την αναφέρει με το όνομα "Λίμναι". Κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας αναφέρθηκε και ως "Νησί", όπου χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Η Μεσσήνη (Νησί) αναφέρεται ως το αγαπημένο μέρος της Βασίλισσας Ισαβέλλας της περισσότερο γνωστής ως «Πριγκιπέσσα Ιζαμπώ».
222
334   Link   Δήμος Μύκης
υλοποίηση του Νόμου 2539/97 στο Νομό Ξάνθης είχε ως αποτέλεσμα να συσταθούν τέσσερις (4) καινούργιοι Δήμοι και έτσι από το σύνολο των τριαντατριών (33) ΟΤΑ που προϋπήρχαν, καταλήξαμε σε δέκα (10) {έξι (6) Δήμοι και τέσσερις (4) κοινότητες}

Ένας από τους νεοσύστατους Δήμους είναι και ο Δήμος Μύκης. Τα διοικητικά του όρια δεν είναι άλλα από αυτά των τριών Κοινοτήτων που συνενώθηκαν προκειμένου να συστήσουν τον καινούργιο Δήμο. Ο Δήμος Μύκης καλύπτει συνολικά 314.819 στρέμματα και αντιστοιχεί στην έκταση που προκύπτει εάν αθροιστούν οι επιμέρους εκτάσεις των Δημοτικών Διαμερισμάτων Μύκης, Εχίνου και Ωραίου.
130
335   Link   Δήμος Ξάνθης
Η Ξάνθη είναι πόλη της Θράκης, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς Ροδόπης, στην αρχή της πεδιάδας η οποία εκτείνεται προς τα νότια μέχρι το Θρακικό πέλαγος.Ο Δήμος Ξάνθης είναι ένας από τους 7 Δήμους του Νομού Ξάνθης.
92
336   Link   Δήμος Αβδήρων
Τον 7ο αι. π.Χ., Έλληνες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις πόλεις της δυτικής Μικράς Ασίας, δημιούργησαν μια σειρά αποικιών στην εύφορη παραλιακή ζώνη της αιγιακής Θράκης. Την εποχή εκείνη ιδρύθηκαν και τα Άβδηρα, στη θέση του ακρωτηρίου Μπουλούστρα, ανάμεσα στις εκβολές του Νέστου και του Πόρτο Λάγος.
118
337   Link   Δήμος Βιστωνίδας
Ο Δήμος Βιστωνίδος καταλαμβάνει έκταση 159.524 στρεμμάτων περίπου και σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2001 αριθμεί 10.147 κατοίκους.Κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η οικονομία του Δήμου βασίζεται στην αγροτική δραστηριότητα των κατοίκων, καθότι τα διοικητικά όρια περιλαμβάνουν σχεδόν όλο το κάμπο του Νομού Ξάνθης.
115
338   Link   Δήμος Τοείρου
Στην πύλη της Θράκης, την καρδιά της Ελλάδας, δίπλα από το Νέστο ποταμό, στο Θρακικό πέλαγος και την οροσειρά της Ροδόπης, σας υποδέχονται οι οικισμοί του νεοσύστατου Δήμου Τοπείρου.Ένας Δήμος που συνδυάζει βουνό, θάλασσα, υδροβιότοπους, ιστορία, λαογραφία, πολυπολιτισμικότητα, ανάπτυξη & ανθρώπινη φιλοξενία.
66
339   Link   Δήμος Σαλαμίνας
Πατρίδα του ομηρικού Αίαντα και του μεγάλου τραγικού Ευριπίδη, τόπος διαμονής και δημιουργίας του ποιητή Άγγελου Σικελιανού και φιλοξενίας του Γεωργίου Καραϊσκάκη, η Σαλαμίνα είναι ευρύτερα γνωστή στην παγκόσμια ιστορία για τη μεγαλύτερη Ναυμαχία των αιώνων, που έγινε στο στενό της το 480 π.Χ. , από την έκβαση της οποίας, με νίκη των Ελλήνων, διασώθηκε και αναπτύχθηκε ο ελληνικός πολιτισμός και διαδόθηκε στη Δύση και στον κόσμο.
66
340   Link   Δήμος Πειραιά
Η ιστορία του Πειραιά είναι μια συναρπαστική "περιπέτεια" ανάμεσα στους αιώνες. Με πολλές και ποικίλες μεταπτώσεις. Με περιόδους ακμής και παρακμής, ανόδου και πτώσης που και μόνον αυτές την κάνουν όχι μόνο απλώς ενδιαφέρουσα αλλά - θα προσθέταμε - και ελκυστική.
70
341   Link   Δήμος Ύδρας
Η πόλη, φαντάζει σαν ένας πίνακας ζωγραφικής με γκρι, άσπρα και μπλε χρώματα πάνω από το γαλάζιο της θάλασσας, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αισθητικής.
101
342   Link   Δήμος Κυθήρων
Ανάμεσα στο Αιγαίο και το Ιόνιο, μοναδικό και μοναχικό προβάλλει σαν μικρός παράδεισος το πανέμορφο νησί των Κυθήρων.
Μύθοι και παραδόσεις σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του τοπίου δίνουν μια μυστηριακή ατμόσφαιρα στο νησί δημιουργώντας στον επισκέπτη ένα ξεχωριστό αίσθημα μοναδικότητας.
73
343   Link   Δήμος Σπετσών
Οι ΣΠΕΤΣΕΣ είναι σήμερα ένα από τα αγαπημένα νησιά και των ελληνικών και ξένων τουριστών, που διατηρεί το κοσμοπολίτικο ύφος του με τις επισκέψεις από V.I.P.s. από όλα τα μέρη του κόσμου.
60
344   Link   Δήμος Αίγινας
Η Πρώτη Πρωτεύουσα του Νεότερου Ελληνικού Κράτους - η ΑΙΓΙΝΑ - καλοσωρίζει τον επισκέπτη της με το κατάλευκο εκκλησσάκι του Αϊ - Νικόλα του Θαλασσινού που έχτισαν οι ναυτικοί της Αίγινας προς τιμήν του προστάτη τους Αγίου Νικολάου, στην άκρη του λιμανιού.
72
345   Link   Δήμος Μεθάνων
Τα ΜΕΘΑΝΑ, μια γραφική Χερσόνησος στα Ανατολικά της Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικά του Πειραιά, ανάμεσα στη συστάδα των νησιών του Αργοσαρωνικού, πέρασμα των θαλασσίων δρόμων από την Αττική προς την Πελοπόννησο και τα Νησιά του Αργοσαρωνικού, έχουν το δικό τους ξεχωριστό τρόπο να μαγεύουν.
116
346   Link   Δήμος Κερατσινίου
Η επιστροφή στο Κερατσίνι των εκτοπισμένων από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου ήταν η αφετηρία, ώστε να αρχίσει και εδώ η συγκρότηση των πρώτων αντιστασιακών πυρήνων. Μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, δημιουργήθηκε το ΕΑΜ Πειραιά που διατηρούσε τομεακή οργάνωση στα Ταμπούρια, όπου υπάγονταν η Δραπετσώνα, τα Λιπάσματα, ο ¶η Γιώργης, η Ευγένεια και η Αγία Σοφία.
99
347   Link   Δήμος Πόρου
Ο Πόρος είναι το νησί της γαλήνης,
της ρομαντζάδας και της ξενοιασιάς.
Είναι κατάφυτος με πεύκα που
φτάνουν ως τις απόκρημνες ακτές
ή τις αμμουδερές παραλίες του.
Οι κάτοικοι του Πόρου είναι όπως όλοι οι νησιώτες στην Ελλάδα αυθόρμητοι, αξιοπρεπείς και φιλόξενοι.
98
348   Link   Δήμος Κορυδαλλού
Ο Δήμος Κορυδαλλού έχει συνολική έκταση 4,8 τετ. χιλιόμετρα και βρίσκεται σε σημείο που είναι ο κόμβος της βιομηχανικής ζώνης, του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά. Ανήκει διοικητικά στη Νομαρχία Πειραιά και συνορεύει με τους Δήμους Νίκαιας, Αγ. Βαρβάρας και Χαϊδαρίου.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ο πληθυσμός ανέρχεται σε 67.456 κατοίκους. Ο πραγματικός όμως πληθυσμός ξεπερνάει τις 100.000.
83
349   Link   Δήμος Γιαννιτσών
Τα Γιαννιτσά , η μεγαλύτερη πόλη του νομού Πέλλας είναι χτισμένη στον απέραντο κάμπο της περιοχής όπου η Πηνελόπη Δέλτα μίλησε για τα μυστικά του. Μια σύγχρονη πόλη , 42.000 κατοίκων , με έντονη νυχτερινή ζωή δίνει πολλές ευκαιρίες στον επισκέπτη.
80
350   Link   Δήμος Πέλλας
αρχαία πόλη απλώνεται σε έκταση 4.000 περίπου στρεμμάτων (σε μήκος περίπου 2,5 χλμ. Β-Ν και 1,5 χλμ. Α-Δ), με ορθογώνια οικοδομικά τετράγωνα, πλ. 46-47 μ. Το μήκος τους ποικίλλει από 110, 125, 133, 152 μ. Τα οικοδομικά τετράγωνα χωρίζονται από οριζόντιους πλατείς δρόμους 9 μ. και στενότερους κάθετους 6 μ. Δυο πλατύτεροι κάθετοι δρόμοι 9 μ., πλακοστρωμένοι, με υπερυψωμένα πεζοδρόμια, οδηγούσαν από το λιμάνι προς την Αγορά, στο κέντρο της πόλης, ενώ ένας μνημειακός οριζόντιος δρόμος, πλάτους 15 μ., διέσχιζε την πόλη διχοτομώντας την Αγορά.
106
351   Link   Δήμος Αριδαίας
Πιστεύεται ότι η Αλμωπία κατοικήθηκε από τους Άλμωπες από την εποχή του Χαλκού.Η λέξη "Αλμωπία" ετυμολογείται από τις λέξεις "άλμα" και "ωψ" και ερμηνεύεται ως η χώρα στην οποία κατοικούν οι Άλμωπες, οι γίγαντες με την αναπτυγμένη όψη.
94
352   Link   Δήμος Έδεσσας
Το όνομα της πόλης έχει φρυγική καταβολή και σημαίνει πύργος μέσα στο νερό ή πόλη πάνω στο νερό. Το 814 π.χ ο Ηρακλέιδης ΚΑΡΑΝΟΣ την κάνει πρωτεύουσα του πρώτου βασιλείου των Μακεδόνων και οι τύχες της πόλης ταυτίζονται με την ιστορία της Μακεδονίας. Αρχαία, βυζαντινά αλλά και βιομηχανικά ευρήματα μαρτυρούν την ιστορία της πόλης. Απο την ιστορία περνούν οι Ρωμαίοι, οι Σλάβοι, οι Οθωμανοί, καθώς και άλλοι περιστασιακοί.
79
353   Link   Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου
Ο δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου, αποτελείται από τα εξής 7 χωριά: Δροσερό, Γυψοχώρι, Παλαίφυτο, Άγιος Γεώργιος, Γαλατάδες, Λιπαρό, Καρυλωτισσα.
95
354   Link   Δήμος Σκύδρας
Ο Δήμος Σκύδρας περιλαμβάνει δεκατρείς οικισμούς: τη Σκύδρα που είναι και η έδρα του Δήμου, τα Σεβαστειανά, το Αρσένι, τα Καλύβια, το Ριζό, το Λιποχώρι, το Μαυροβούνι, την Πετριά, το Άσπρο, τη Δάφνη, το Λουτροχώρι, το Πλεύρωμα και τη Νέα Ζωή. Η έκταση που καλύπτει σήμερα ο Δήμος είναι 54.572 στρεμ. Ο συνολικός πληθυσμός του Δήμου, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, είναι 15.654 κάτοικοι.
180
355   Link   Δήμος Κατερίνης
Είναι άγνωστο από πότε υπήρχε ως κωμόπολη. Πολλοί περιηγητές , όπως ο Leake, αλλά και σε χάρτες ήδη από το 13ο αιώνα (1264), αναφέρουν την πόλη με το όνομα Άτηρα (σταθμός ή πόλισμα Hatera) και αρκετοί είδαν και επίδραση στο όνομα της πόλης (Κατερίνη – Κάτηρα- Χάτηρα- Άτηρα). Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο Πουκεβίλ, ο οποίος σε χάρτη σημειώνει τον τόπο ως Kateri Hatera.
85
356   Link   Δήμος Παραλίας
Ο Δήμος Παραλίας συστάθηκε με το Ν.2539/97 και αποτελείται από τις πρώην κοινότητες της, Περίστασης , Καλλιθέας , και της Παραλίας . Βρίσκεται στο κέντρο του Νομού Πιερίας , δίπλα στην πρωτεύουσα του την Κατερίνη , και καταλαμβάνει συνολική έκταση 24344 στρ . και ο πληθυσμός του με βάση την απογραφή του 2001 ανέρχεται σε 6449 κατοίκους .
94
357   Link   Δήμος Λιτοχώρου
Λέγεται ότι ιδρύθηκε από τους κατοίκους της αρχαίας πόλης Πίμπλειας, λατρευτικού κέντρου των Πιμπλειάδων Μουσών, που υπαγόταν στην περίφημη πόλη του Δίου. Η μικρή πόλη ήταν χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ενιπέα και καταστράφηκε από τα νερά του ποταμού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκατασταθούν στη σημερινή θέση του Λιτόχωρου.
101
358   Link   Δήμος Κολινδρού
Στο κέντρο σχεδόν του μακεδονικού τριγώνου, που σχηματίζουν το Δίον, η Πίδνα και η Βεργίνα, βρίσκεται ο Κολινδρός, κωμόπολη συνδεδεμένη με τις πιο σημαντικές φάσεις της ελληνικής ιστορίας. Η εξαιρετική στρατηγική του θέση, καθώς ελέγχει την πεδιάδα και τις δυτικές ακτές του Θερμαϊκού, αλλά και την κίνηση των δρόμων που διασχίζουν την Πιερία και τις διαβάσεις προς την Ημαθία, σφράγισε και τη δική του ιστορική πορεία στους αγώνες του Ελληνισμού.
92
359   Link   Δήμος Πρέβεζας
Η Πρέβεζα βρίσκεται στην δυτική πλευρά της χώρας, πάνω στη στενή είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, απέναντι από το Άκτιο. Εκεί το 31π.χ έγινε μία από τις συγκλονιστικότερες ναυμαχίες του αρχαίου κόσμου, που έκρινε την εξουσία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ,ανάμεσα στον Οκτάβιο, τον μετέπειτα Αύγουστο Καίσαρα, και τον Αντώνιο. Σε ανάμνηση της νίκης του, ο Οκτάβιος δημιούργησε μία καινούργια λαμπρή πόλη, τη Νικόπολη, που άνθισε στους επόμενους αιώνες και ξεπέρασε σε πληθυσμό τους 300.00 κατοίκους.Η καταστροφή της Νικόπολης 10 σχεδόν αιώνες μετά, έφερε στο φως της ζωής την Πρέβεζα.
91
360   Link   Δήμος Ζαλόγγου
Ο Δήμος Ζαλόγγου έχει έδρα το Κανάλι Πρέβεζας. Καταλαμβάνει έκταση 130.078 στρέμματα.
102
361   Link   Δήμος Λούρου
Ο Δήμος Λούρου είναι, σύμφωνα με τον Ν.2539/97, από την 1/1/1999 ένας από τους οκτώ νέους Δήμους του Νομού Πρεβέζης, βρίσκεται όπως φαίνεται και στο χάρτη που παραθέτουμε, στο Νομό Πρεβέζης και υπάγεται στην Περιφέρεια Ηπείρου.
86
362   Link   Δήμος Πάργας
Ο Δήμος Πάργας ανήκει στο Νομό Πρέβεζας και βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ηπείρου, κοντά στον ποταμό Αχέροντα, την Ηγουμενίτσα και έχει απέναντι του τα γραφικά νησιά των Παξών και Αντίπαξων. Η έδρα του Δήμου βρίσκεται στην πόλη της Πάργας, η οποία και συγκεντρώνει τις περισσότερες δραστηριότητες και αποτελεί το διοικητικό, οικονομικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής, με το μεγαλύτερο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς.
97
363   Link   Δήμος Ρεθύμνου
Το Ρέθυμνο είναι έδρα του ομώνυμου δήμου και πρωτεύουσα του νομού Ρεθύμνης (κάτοικοι 27.868 2001). Βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κρήτης, στην ανατολική πλευρά του Κόλπου του Αλμυρού (σε υψόμετρο μέσο 10). Πρόκειται για το τρίτο σε πληθυσμό αστικό κέντρο της Κρήτης μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά. Είναι το διοικητικό εμπορικό και συγκοινωνιακό κέντρο του νομού Ρεθύμνης.
84
364   Link   Δήμος Αρκαδίου
Ο Δήμος Aρκαδίου, ένας από τους 11 του Νομού Ρεθύμνης, καταλαμβάνει έκταση 123.027 στρεμμάτων και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει πληθυσμό πάνω από 5.800 κατοίκους.
Η έδρα του βρίσκεται στο χωρίο 'Aδελε και έχει συγκροτηθεί από τις παρακάτω Κοινότητες: 'Aδελε, Χαμαλεύρι, Πηγή, Μέση, Παγκαλοχώρι, Κυριάννα, Χάρκια, Αμνάτος, Έρφοι, Σκουλούφια, Ελεύθερνα, Αρχαία Ελεύθερνα, Πρίνος. Δυτικά συνορεύει με το Δήμο Ρεθύμνης, Ανατολικά με το Δήμο Γεροποτάμου και Νότια με το Δήμο Συβρίτου.
95
365   Link   Δήμος Ζωνιανών
Το χωριό Ζωνιανά είναι ένα ορεινό χωριό της επαρχίας Μυλοποτάμου του νομού Ρεθύμνου της Κρήτης. Είναι χτισμένο στους βόρειους πρόποδες του Ψηλορείτη σε υψόμετρο περίπου 640 μέτρων. Είναι ένα χωριό 1500 κατοίκων περίπου, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Οι θρύλοι και οι παραδόσεις που το συνοδεύουν χάνονται στα βάθη των αιώνων.
73
366   Link   Δήμος Κομοτηνής
Η πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης η Κομοτηνή με πληθυσμό 43.326 κατοίκους (Ε.Σ.Υ.Ε. 2001), είναι έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοικητικό κέντρο όλης της Θράκης και έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Eίναι ένα σύγχρονο αστικό κέντρο το οποίο βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.
75
367   Link   Δήμος Ιάσμου
Ο Δήμος Ιάσμου βρίσκεται στο Δυτικό τμήμα του νομού Ροδόπης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνορεύει βορειοδυτικά με την κοινότητα Σατρών του νομού Ξάνθης, βορειοανατολικά με τη Βουλγαρία, δυτικά με την κοινότητα Αμαξάδων, ανατολικά με τους Δήμους Σώστου και Αιγείρου, ενώ νοτιοδυτικά του βρίσκεται η λίμνη Βιστονίδα.
260
368   Link   Δήμος Σαπών
Πρόκειται για την πιο υποβαθμισμένη περιοχή στην Ελλάδα και την Ευρωπαική Ενωση. Η κωμόπολη των Σαπών βρίσκεται στο κέντρο της Θράκης, πάνω στον οδικό άξονα Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης. Είναι εμπορικό κέντρο της περιοχής με μεγάλη και γραφική αγορά και έντονο το τοπικό χρώμα. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του νομού Ροδόπης και είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.
67
369   Link   Δήμος Μαρώνειας
Δήμος Μαρώνειας, ένας προορισμός για κάθε επισκέπτη που αναζητεί αρχαιολογικούς θησαυρούς, ιστορικά μνημεία, παραδοσιακούς οικισμούς, σπήλαια, υδροβιότοπους, φυσικές ομορφιές και μαγευτικές παραλίες.
189
370   Link   Δήμος Βαθέος
Τούτος ο τόπος ήταν κέντρο ενός σπουδαίου πολιτισμού". Έτσι χαρακτηρίζει τη Σάμο ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Η ιστορία και τα μνημεία της το αποδεικνύουν. Εδώ είχε ακμάσει το εμπόριο, πριν από χρόνια ήταν φημισμένα τα καπνά της, τα βυρσοδεψεία της. Το κρασί της τραγουδιέται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
107
371   Link   Δήμος Μαραθόκαμπου
Ο Δήμος Μαραθοκάμπου, βρίσκεται στο νησί της Σάμου και αποτελεί έναν από τέσσερις δήμους του νησιού. Ανατολικά συνορεύει με τον Δήμο Καρλοβασίου, νότιο-ανατολικά (σε ένα μικρό κομμάτι ) με τον Δήμο Πυθαγορείου ενώ νότια και δυτικά με τη θάλασσα.
91
372   Link   Δήμος ΚαρλοβασίωνΗ νεότερη ιστορία της Σάμου αρχίζει μετά το 1570, οπότε απόγονοι Σαμιωτών αλλά και άλλοι Ελληνόφωνες Χριστιανοί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έρχονται να εποικίσουν τη Σάμο, η οποία για 100 περίπου χρόνια παρέμενε σχεδόν έρημη λόγω των δυσμενών πολιτικο-οικονομικών συνθηκών που επικρατούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου Πελάγους.
Ο επανοικισμός της Σάμου σηματοδοτεί με ασφάλεια και την έναρξη της νεότερης ιστορίας του νησιού.
61
373   Link   Δήμος Ευδήλου Ικαρία
Όπως είναι γνωστό, η Ικαρία οφείλει το όνομα της, όπως και το Ικάριο Πέλαγος που την περιβάλλει, στο μυθικό ήρωα Ίκαρο, γιο του μηχανικού Δαίδαλου, που πετώντας με τον πατέρα του από την Κρήτη προς την Αθήνα, έπεσε και πνίγηκε κοντά στο νησί. Πρίν, το νησί έφερε τα ονόματα Δολίχη, Μάκρις, Ιχθυόεσσα, και Ανεμόεσσα. Πρόσφατα, ο καθ. αρχαιολογίας Θεμ. Κατσαρός ανακάλυψε στην περιοχή Φάρος το θεωρούμενο τύμβο (τάφο) του Ικάρου, και έτσι η μυθολογία για μια ακόμη φορά επαληθεύεται από τις ανασκαφές και μετατρέπεται σε ιστορικό γεγονός.
127
374   Link   Δήμος Αγίου Κηρύκου
Πρωτεύουσα του νησιού είναι ο Άγιος Κήρυκος με 2.500 κατοίκους. Είναι πόλη σχετικά νέα, χτισμένη επί το πλείστον στους γύρω λόφους πάνω από το λιμάνι, παρόλα αυτά συγκεντρώνει αρκετό κόσμο όλη τη διάρκεια του χρόνου μιας και στο Δήμο στεγάζονται οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, το Επαρχείο, καθώς και τρεις τράπεζες (Εθνική - Αγροτική - Alpha).
83
375   Link   Δήμος Πρώτης Σερρών
Η Πρώτη είναι ένα από τα πιο παλιά, και ίσως το γραφικότερο χωριό της περιοχής Παγγαίου. Είναι χτισμένο στους πρόποδες του χρυσοφόρου βουνού και από τη βόρεια πλευρά του, σε υψόμετρο 310 μέτρα. Στα Νότιο-Δυτικά βρίσκεται το χωριό Ροδολίβος, στα Βόριο-Δυτικά το χωριό Αγγίστα και στα Βόριο-Ανατολικά η Νέα Μπάφρα. Από τα αστικά κέντρα της περιοχής απέχει πολύ (50χλμ. από Σέρρες, 27χλμ. από Δράμα, 50χλμ. από την Καβάλα, 120χλμ από τη Θεσσαλονίκη), γεγονός που ανάγκασε την περιοχή να αναπτύξει δικό της πολιτισμό και κουλτούρα.
108
376   Link   Δήμος Ηράκλειας
Η ονομασία Ηράκλεια δόθηκε το 1926 σε ανάμνηση της αρχαίας Ηράκλειας, η οποία μνημονεύεται από τον Θουκυδίδη και πιθανότατα βρισκόταν κοντά στη σημερινή πόλη. Παλιότερα η πόλη ονομαζόταν "Τζουμαγιά- Μπαϊρακλή", που σήμαινε "συγκέντρωση γύρω από τη σημαία".
99
377   Link   Δήμος Εμμανουήλ Παππά
Ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά είναι ο τρίτος σε πληθυσμό και πέμπτος σε έκταση Δήμος του Νομού Σερρών, βρίσκεται στο Κεντροανατολικό τμήμα του Νομού και συνορεύει Βορειοδυτικά με το Δήμο Σερρών, Βορειοανατολικά με το Νομό Δράμας, Νοτιοδυτικά με το Δήμο Στρυμόνα και Νοτιοανατολικά με το Δήμο Νέας Ζίχνης.
105
378   Link   Δήμος Κερκίνης
Ο Δήμος Κερκίνης βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του Ν. Σερρών, στα σύνορα με την Βουλγαρία.Απέχει μόλις 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κιλκίς και 60 χλμ. από τις Σέρρες. Πήρε το όνομά του από τη Λίμνη Κερκίνη, μέρος της οποίας κατέχει και το όρος Κερκίνη (Μπέλες), το φυσικό μας σύνορο στα βόρεια.
97
379   Link   Δήμος Στρυμόνα
Ο Δήμος Στρυμόνα βρίσκεται στο κέντρο του Νομού Σερρών και ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ένας πολύ φιλόξενος τόπος, με φυσικές ομορφιές δραστήρια χωριά ανοιχτόκαρδους ανθρώπους και πλούσια παραδοσιακή κληρονομιά. Είναι ένας κατεξοχήν αγροτικός Δήμος και ένας από τους λίγους επαρχιακούς δήμους της Ελλάδας που κατάφερε να κρατήσει τους νέους στο τόπο τους και να παρουσιάζει μια συνεχώς αυξανόμενη οικονομική κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη.
83
380   Link   Δήμος Σερρών
Ο Δήμος Σερρών διαθέτει ως επίσημο έμβλημα του με την 913 / 1995 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών καθιερώθηκε ως έμβλημα της πόλεως ο θεός «Στρυμών» όπως αυτός εξεικονίζεται σε χάλκινο νόμισμα της Αμφιπόλεως και αυτό γιατί:
«Ο Στρυμόνας είναι από τους πιο γνωστούς ποταμούς του κόσμου και αναφέρεται ως ποτάμιος θεός, συνδέεται με την Ελληνική Μυθολογία και τη Σερραϊκή Ιστορία σ' όλους τους αιώνες.
91
381   Link   Δήμος Αμφίπολης
Οι ορεινοί όγκοι, ο ποταμός Στρυμώνας, το αρχαιολογικό πάρκο Αμφίπολης με το σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο και το θαλάσσιο μέτωπο, αποτελούν μαζί με την ιστορία και το τοπικό πολιτισμό, τις συνθήκες εκείνες οι οποίες επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο αύριο.
107
382   Link   Δήμος Σιδηροκάστρου
Στο 2ο χιλιόμετρο Σιδηροκάστρου-Αχλαδοχωρίου, όπως η πλειοψηφία των δημοτών μας γνωρίζει, είναι η περιοχή των ζεστών νερών με το σπήλαιο που δημιουργεί η υπόγεια ροή, μήκους 135 μέτρων, του ποταμού Κρουσοβίτη.Στην είσοδο και έξοδο του ποταμού υπάρχουν οι θαυμάσιοι καταρράκτες του ποταμού των ζεστών νερών, που οι πηγές του είναι μόλις 500 μέτρα μακρύτερα
68
383   Link   Κοινότητα Ορεινής Σερρών
Το χωριό μας είναι πάρα πολύ παλιό. Η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, μόνο προφορικά. Από γενεά σε γενεά, από παππού στον εγγονό, έτσι κι εγώ γνωρίζω αυτά τα λίγα πράγματα. Πρέπει να γυρίσουμε αρκετά πίσω, ίσως πάνω από χίλια χρόνια, για να φτάσουμε περίπου στη γέννηση του χωριού μας. Μια εκδοχή λέει ότι το χωριό το δημιούργησαν τρία αδέλφια κτηνοτρόφοι. Ο Έντσιος, ο οποίος κατοικούσε στην τοποθεσία «Ναγλέδα», που ακόμα και σήμερα ονομάζουμε « Έντσιου σπίτια».
135
384   Link   Δήμος Ροδολίβους
Το Ροδολίβος αποτελεί την έδρα του ομώνυμου δήμου. Είναι κτισμένο στους πρόποδες του όρους Παγγαίο.
124
385   Link   Δήμος Λευκώνα
Ο Δήμος Λευκώνα αποτελεί έναν από τους 22 νεοσυσταθέντες Δήμους του Νομού Σερρών. Συγκροτείται από τις πρώην κοινότητες Λευκώνα, Καλά Δένδρα και Χριστός, με έδρα την πρώην κοινότητα Λευκώνα.Γεωγραφικά ο Δήμος Λευκώνα τοποθετείται βορειοδυτικά του Δήμου Σερρών και καταλαμβάνει έκταση 56.185 στρέμματα, ή 1,42% της συνολικής έκτασης του Νομού Σερρών. O συνολικός πληθυσμός του Δήμου σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 3.882 κάτοικοι.
76
386   Link   Δήμος Πύλης
Ο Δήμος Πύλης ανήκει στον νομό Τρικάλων,έχει έκταση 100.175 στρ. πληθυσμό 5.000 περίπου και απέχει 18 χλμ. από τα Τρίκαλα.
98
387   Link   Δήμος Κλεινοβού
Ο Δήμος Κλεινοβού βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Νόμου Τρικάλων αποτελείται από έξι Δημοτικά Διαμερίσματα (πρώην Κοινότητες που συνενώθηκαν με τον Νόμο 2539/97).Ο συνολικός πληθυσμός ανέρχεται σε 2.363 κατοίκους και η συνολική του έκταση σε 180.728 στρέμματα.
107
388   Link   Δήμος Βασιλικής
Εντός του Δήμου Βασιλικής, ενός Δήμου που ανήκει στο Νομό Τρικάλων και εφάπτεται του Δήμου Καλαμπάκας και βρίσκεται σχεδόν... στη σκιά των Μετεώρων, ανακαλύφθηκε ένα μοναδικό σπήλαιο, το σπήλαιο της Θεόπετρας μέσα στο οποίο βρέθηκαν ενδεχομένως τα πιο παλιά ίχνη ανθρώπινης ζωής στην Ελλάδα. Είναι αποτυπώματα ποδιών δύο παιδιών και η ηλικία τους αγγίζει τα 49.000 χρόνια!
89
389   Link   Δήμος Οιχαλίας
Η Οιχαλία, που το όνομα της αναφέρεται στην εποχή του Ομήρου γύρω στο 1200 π.Χ. με γνωστότερο βασιλιά της τον Εύρητο, πήρε επίσημα το όνομά της το 1981 ως κοινότητα Οιχαλίας και από το 1995 έγινε Δήμος. Στη συνέχεια συνενώθηκαν μαζί της η Κρήνη που βρίσκεται Ανατολικά της, το Πετρωτό από Δυτικά της και ο Κλοκωτός και οι Γεωργανάδες που βρίσκονται Νότια, αποτελώντας πλέον τον Δήμο Οιχαλίας Τρικάλων
77
390   Link   Δήμος Μαλακασίου
Ο Δήμος Μαλακασίου καταλαμβάνει το βορειοδυτικό μέρος του νομού Τρικάλων, είναι μια μεγάλη ορεινή κοιλάδα που διασχίζεται από τον Μαλακασιώτη ποταμό, τον κυριότερο παραπόταμο του Πηνειού, ενώ στα δυτικά ορθώνεται επιβλητικά η οροσειρά της Πίνδου.
98
391   Link   Δήμος Αιθήκων
Και αν το όνομα του Δήμου δεν σας λέει πολλά, σίγουρα το Περτούλι, η Ελάτη ή ο Ασπροπόταμος θα σας λένε περισσότερα! Πρόκειται λοιπόν για τον Δήμο στον οποίο ανήκουν μερικά από τα ομορφότερα θερινά και χειμερινά ορεινά θέρετρα της χώρας.
102
392   Link   Δήμος Καλαμπάκας
Είναι πολύ πιθανόν η αρχαία πόλη Ιθώμη η κλωμακόεσσα, την οποία αναφέρει ο Όμηρος και ο Στράβων, να βρισκόταν όπου σήμερα η Καλαμπάκα. Αυτή η άποψη ενισχύεται από την μοναδικότητα της θέσης της, αφού το επίθετο κλωμακόεις-εσσα-εν (από το κλώμαξ = σωρός λίθων) αναφέρεται από τον Όμηρο (Β 729) μόνο μια φορά [το θηλ. κλωμακόεσσα (= πετρώδης, βραχώδης)], για να χαρακτηριστεί η Ιθώμη. Στα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια η πόλη ονομαζόταν Αιγίνιον.
96
393   Link   Δήμος Μεγάλων Καλυβίων
τις αρχές του 19ου αι. γύρω από την θέση που βρίσκεται σήμερα το χωρίο υπήρχαν διάφοροι μικροσυνοικισμοί όπως το Πασχαλιώρι, ο Μαρμαράς κ.α. Μία μέρα ο Μπέης, αντιπρόσωπος του Αλή- Πασά των Ιωαννίνων ρώτησε τον πρόεδρο του οικισμού Πασχαλίωρι εάν θα ήταν δυνατόν όλοι αυτοί οι οικισμοί να γίνουν ένα μεγάλο χωρίο. Έτσι δημιουργήθηκαν τα Μεγάλα Καλύβια με έξι οικισμούς.
184
394   Link   Δήμος Κόζιακα
Περιλαμβάνει τα Δημοτικά Διαμερίσματα, Πρίνος ή Πρίνους που είναι και η έδρα του Δήμου, Γενέσι, Πρόδρομος, Γοργογύρι και Ξυλοπάροικο. Την ονομασία του την οφείλει στο γεγονός ότι βρίσκεται στην κυριολεξία κάτω από τη σκιά του Κόζιακα.
107
395   Link   Δήμος Εχιναίων
Στο Νομό Φθιώτιδας, απλωμένος δεξιά και αριστερά της Νέας Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε. (Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι), 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας, βρίσκεται ο Δήμος Εχιναίων. Αποτελείται από έξι (6) Δημοτικά Διαμερίσματα: το Αχλάδι, τον Αχινό, τον Καραβόμυλο, την Παλαιοκερασιά, τη Σπαρτιά και τις Ράχες που έχει οριστεί και σαν έδρα του Δήμου.
76
396   Link   Δήμος Λειανικλαδίου
Η εδαφική έκταση του Δήμου είναι 20.252 Km² (=τετραγωνικά χιλιόμετρα). Τα «Δημοτικά Διαμερίσματα» είναι πεδινά, πλην εκείνο της Μοσχοκαρυάς, που είναι ημιορεινόν, και το έδαφός τους γονιμώτατο, αφού είναι «δώρο» του Σπερχειού και της Όρθρης.
134
397   Link   Δήμος Καμένων Βούρλων
Τα Καμένα Βούρλα, είναι χτισμένα σε μία πανέμορφη τοποθεσία ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα, ακριβώς δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Είναι το μεγαλύτερο και πληρέστερο τουριστικό θέρετρο ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας.
129
398   Link   Δήμος Λαμιέων
H κοιλάδα του Σπερχειού ποταμού, σύμφωνα με την άποψη των γεωλόγων, όπως του Α.Philipson για παράδειγμα, σχηματίστηκε στη διάρκεια του τριτογενή γεωλογικού αιώνα, δηλαδή πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Κατοικήθηκε δε από μακρινές και πανάρχαιες εποχές. Σε τούτο συνέβαλαν οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες και το εύφορο και πρόσφορο έδαφός της.
59
399   Link   Δήμος Μακρακώμης
Xτισμένη στις νότιες πλαγιές της δυτικής Όθρυος και σε υψόμετρο 280 μ., δεσπόζει συγκοινωνιακά, διοικητικά και οικονομικά, προσφέροντας αισθητική απόλαυση στον επισκέπτη, με θέα στο Σπερχειό ποταμό και την κοιλάδα του.
170
400   Link   Δήμος Αγίου Κωνσταντίνου
Σ΄ απέραντους ελαιώνες που αγγίζουν το γαλανό της θάλασσας, στο χώρο που κάποτε υπήρχε το ξακουστό λιμάνι των Φωκαίων και των Eπικνημηδίων Λοκρών, βρίσκεται ο όμορφος Δήμος του Aγίου Kωνσταντίνου. Στο γραφικό λιμάνι του, φεύγουν κι έρχονται τα πλοία που μεταφέρουν τον επισκέπτη στη Bόρεια Eύβοια και τις Σποράδες.
308
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 4 από 5

Ανακαίνιση κατοικίας & επιχείρησης 
Ανακαινίσεις & πάσης φύσεως οικοδομικές εργασίες με 40% έκπτωση, Δωρεάν Μελέτη. Καλέστε στο telefon_icon 6995431641

balsamo banner business small

myorthodontist banner business small

pegasos safety banner business small

iv design banner business small

kosmovitrina banner business small

orthostatisi banner business small

giontapepe business banner small

metakomisis banner business small

sofioglou banner business small

karampidis banner business small

oshoes banner business small

sapon banner business small